L 106 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om dansk turisme.

(Regulering af det nationale standardiseringsorgan i Danmark og udpegninger til Det Nationale Turismeforum og Dansk Turismes Advisoryboard).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 12-04-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 18-04-2023
Betænkning afgivet 11-05-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 23-05-2023
3. behandlet, vedtaget 25-05-2023
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Med lovforslaget gives erhvervsministeren hjemmel til at udpege bestyrelsen for det nationale standardiseringsorgan, herunder efter indstilling fra henholdsvis Dansk Industri, Dansk Erhverv, Forbrugerrådet Tænk og det nationale standardiseringsorgan. Der indføres herudover krav til bestyrelsesmedlemmernes kvalifikationer, herunder at de skal være i en ledelsesstilling med ledelsesansvar eller have væsentlig og relevant erfaring med ledelse.

Erhvervsministeren bemyndiges med lovforslaget også til at kunne fastsætte bl.a. regler om en maksimal størrelse på det samlede vederlag til de enkelte direktionsmedlemmer i det nationale standardiseringsorgan. Derudover bemyndiges Erhvervsstyrelsen til at kunne fastsætte nærmere regler for bl.a. regnskab og revision, for sparsommelighed og for årlig rapportering til Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsministeren giver herudover hjemmel til at nedsætte et interessentforum til organet i en nærmere fastsat bekendtgørelse.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 105 (S, V, M, SF, DD, LA, KF, EL, RV, DF og NB), imod stemte 4 (ALT), hverken for eller imod stemte 0.