Europarådets Parlamentariske Forsamling holder session i Strasbourg

18.01.2018

Europarådets Parlamentariske Forsamling holder session i Strasbourg den 22.-27. januar 2018, og 8 folketingsmedlemmer deltager i sessionen.

Fra november 2017 til maj 2018 er Danmark formand for Europarådets Ministerkomité, og da den kommende session i Den Parlamentariske Forsamling er den første under dette formandskab, vil Danmark komme til at spille en central rolle.

 

Det indebærer bl.a., at Kronprinsesse Mary vil tale til forsamlingen om sit arbejde rundt om i verden for kvinders ligestilling. Umiddelbart efter Kronprinsessens tale vil DR Pigekoret give en koncert i plenarsalen for også at sætte fokus på dansk kultur. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Anders Samuelsen vil også begge tale til Den Parlamentariske Forsamling og svare på spørgsmål fra den.

 

I sessionsugen er onsdag formiddag afsat til en debat om ”good governance” inden for sportsverdenen, hvor Mogens Jensen (S) er forfatter til en af de rapporter, der skal drøftes. Begrebet good governance inden for sportsverdenen indebærer bl.a. kamp mod doping, aftalt spil, korruption økonomisk uredelighed med mere.

 

Endelig skal forsamlingen også debattere så forskelligartede emner som de humanitære konsekvenser af konflikten i Ukraine, et forslag om borgerløn og beskyttelse af børn under væbnede konflikter med mere.

 

Hele dagsordenen for sessionen kan ses her.