Booking til skoleåret 2024/25 åbner den 2. maj 2024.

Få styr på EU

Dine elever har fat i den lange ende, hvis de synes, EU er forvirrende. Under dette besøg vil vi sammen vende forvirringen til indsigt. Vi sætter EU i perspektiv og fokuserer på det, der er vigtigt.

Du kan maks. booke 4 oplæg pr. skole på 1 år.

Større

Eleverne får sæde i Europaudvalgets fornemme lokale. 

Fokus for oplægget er Folketingets rolle, når EU vedtager love. Vi skal derfor tale om, hvordan Europaudvalget fungerer, og hvad de nationale parlamenters rolle er ift. EU. Det gør vi ved brug af konkrete og aktuelle eksempler på lovgivning.

Vi bygger videre på elevernes viden om EU og fortæller om, hvordan Danmark og især Folketinget er involveret i EU’s beslutningsproces. 

Målet er at give eleverne:

  • lyst og mod til at have og udtrykke politiske holdninger
  • respekt for den politiske proces, som former fælles regler for 450 millioner europæere  
  • nysgerrighed og højnet demokratisk engagement
  • lov til at stille spørgsmål om alt omkring EU
Tilhørerpladser

Før og efter besøget

Vi anbefaler, at besøget indgår som en del af et undervisningsforløb med forberedelse og efterbehandling i klassen. EU-Oplysningen har produceret forskelligt materiale, som du kan bruge i klassen før og efter besøget. 
Publikationer Undervisningsfilm

Antal personer

Det er gratis at deltage i undervisningsforløbet Få styr på EU og 15-30 elever kan deltage. Forløbet varer 60 minutter. 

Undervisningstider

Se alle ledige tider, når du bestiller et besøg via hjemmesiden. I forbindelse med ferier, helligdage og særarrangementer kan der forekomme ændringer. 

Bestilling

Alle undervisningsforløb skal bestilles i forvejen. Du bestiller et undervisningsforløb enten her på hjemmesiden eller ved at kontakte Folketingets Besøgstjeneste. Du kan maks. booke 4 oplæg pr. skole på 1 år.

Europe at Work

Folketingets EU-Oplysning udbyder også det digitale rollespil Europe at Work, som bliver afviklet på jeres skole.

I rollespillet konkurrerer eleverne om indflydelse på et konkret lovgivningsforslag. Eleverne får indsigt i arbejdet med EU-institutioner som Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet. De prøver også kræfter med arbejdet som journalist i en række mediehuse.

Undervisningsforløbet er delt op i 3 dele. Det starter med en introduktion til EU's lovgivningsproces, så spilles rollespillet, og til sidst er der opsamling i klassen. 

Læs mere om Europe at Work og book et spil

Kontakt Folketingets Besøgstjeneste

Telefon: +45 3337 3210
Alle hverdage klokken 8.30-15.00

Send e-mail