Omvisning

Både enkeltpersoner og små og store grupper har mulighed for at komme på omvisning og opleve Folketinget indefra. 

Større

På omvisningen går du sammen med en af Folketingets betjente på opdagelse på Christiansborg og undersøger, hvordan en bygning på samme tid kan være folkelig, samle et rigsfællesskab og understøtte demokratiske værdier som frisind og ytringsfrihed. Christiansborg er arbejdsplads for Folketingets medlemmer, og du hører om, hvordan Christiansborg fungerer som centrum for folkestyret og lovgivningen i Danmark, samtidig med at du får et unikt indblik i stedets spændende historie. Du ser bl.a. Vandrehallen, grundlovene og Folketingssalen.

Omvisningerne varierer, alt efter hvad der sker i huset den pågældende dag. Hvis der er møde i Folketinget, får du på omvisningen ikke mulighed for at komme ind i Folketingssalen. Her kan omvisningen i stedet kombineres med et besøg på tilhørerpladserne.

Omvisningen varer 45 minutter. Der er trapper og niveauforskelle undervejs, så kontakt Besøgstjenesten, hvis du (eller nogen i gruppen) er gangbesværet/bruger kørestol. Bemærk, at omvisningen er mindre velegnet til børn under 12 år.

Det er gratis at deltage i omvisningen.

Læs praktisk information om omvisning for henholdsvis enkeltpersoner/små grupper og større grupper nedenfor.

Folketinget er en del af Kulturkvarteret. I hjertet af København kan du opleve hele Danmarks fortid, nutid og fremtid – alt sammen inden for blot 10 minutters gang. Besøg 19 kulturinstitutioner og bliv bevæget, overrasket og fascineret, uanset om du er 4 eller 80 år.

Book en omvisning Læs om Kulturkvarteret

Enkeltpersoner/små grupper (1-14 personer)

Book en omvisning til enkeltpersoner eller små grupper

Omvisningstider

Se alle ledige tider, når du bestiller et besøg via hjemmesiden. I forbindelse med ferier, helligdage og særarrangementer kan der forekomme ændringer. 

Billetter

Du kan bestille plads på en omvisning her på hjemmesiden. Du behøver ikke at hente billetterne, du skal bare møde op 15 minutter før omvisningen.


Større grupper (15-60 personer)

Book en omvisning til store grupper

Gruppeomvisningstider

Se alle ledige tider, når du bestiller et besøg via hjemmesiden. I forbindelse med ferier, helligdage og særarrangementer kan der forekomme ændringer.

Restaurantbesøg for større grupper

I forbindelse med en omvisning er det muligt at spise i Folketingets restaurant, Snapstinget. Her tilbyder køkkenet forskellige menuer.
Snapstinget

Bestilling

Alle omvisninger for større grupper skal bestilles i forvejen. Omvisningerne er meget populære, så det er en god idé at bestille et stykke tid i forvejen. Du bestiller en omvisning enten her på hjemmesiden eller ved at kontakte Folketingets Besøgstjeneste på tlf: 3337 3221.

Gruppeomvisning på engelsk

Omvisningen kan foregå på engelsk. Hvis du ønsker omvisningen på engelsk, skal du skrive det i bemærkningsfeltet i onlinebestillingen. Du kan også kontakte Folketingets Besøgstjeneste.

Kontakt Folketingets Besøgstjeneste

Telefon: +45 3337 3210

Vi svarer på spørgsmål mellem kl. 9.00 og 11.00 tirsdag til fredag. Hvis linjen er optaget, så læg venligst en besked. Så ringer vi tilbage.

Send e-mail