Europarådets Parlamentariske Forsamling holder hybrid session

21.04.2021

Den 19. – 22. april 2021 holder Europarådets Parlamentariske Forsamling session.
Sessionen holdes som hybrid session, hvilket betyder, at det er muligt for forsamlingens medlemmer at deltage enten fysisk i Strasbourg eller virtuelt hjemmefra.
Medlemmer af Folketingets Europarådsdelegation deltager i sessionen virtuelt hjemmefra.

Under Europarådets parlamentariske forsamlings forårs-session vil Tysklands Forbundskansler Angela Merkel og Tysklands Europaminister Michael Roth tale virtuelt til forsamlingen i anledning af det tyske formandskab for Europarådet. Moldovas præsident Maia Sandu, Europaparlamentets præsident David Sassoli og Europarådets generalsekretær Marija PEJČINOVIĆ BURIĆ vil ligeledes tale til den parlamentariske forsamling. Europarådets menneskerettighedskommissær Dunja MIJATOVIĆ vil fremlægge sin årsrapport for 2020.

På dagsorden for sessionen er også debat om visioner og strategiske prioriteter for Europarådet og debat om COVID-pas og beskyttelse af menneskerettigheder. Herudover vil der være debat om Armenske krigsfanger samt om krænkelse af menneskerettigheder i Hviderusland, ligesom den parlamentariske forsamling vil drøfte arrestationen og tilbageholdelsen af den russiske oppositionspolitiker Alexei Navalny samt demokratiske institutioners virke i Tyrkiet.

I forbindelse med sessionen skal den parlamentariske forsamling også vælge ny dommer for Belgien til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.