Lydvandring: Magtens mure

Dyk ned i Christiansborg Slots lange og dramatiske historie med den digitale lydvandring Magtens mure. Lydvandringen er gratis og kan hentes på appen Useeum.

Større
Folketinget udbyder i samarbejde med Dronningens Christiansborg en gratis digital lydvandring, hvor du kan blive klogere på Danmarks historiske magtcentrum, Christiansborg Slot. I Magtens mure rejser du tilbage til en tid fyldt med magtfulde monarker, politiske kriser, fatale slotsbrande, revolutionære folkeoprør, risikable hestevæddemål og storslåede fester – men du får også et indblik i de mange oplevelser, der venter dig bag slottets mure den dag i dag.

Danmarks magtcentrum gennem århundreder

Fra Christiansborg Slot har konger, dronninger og folkevalgte styret Danmark gennem 800 år. Slottet er den eneste bygning i verden, hvor den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt er samlet på ét sted.

I dag er Christiansborg Slot således hjemsted for både Folketinget, Statsministeriet og Højesteret. Det huser også De Kongelige Repræsentationslokaler, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Hofteatret, Christiansborgs Slotskirke, Ruinerne samt Københavns højeste tårn. 

Magtens mure består af 12 små lydfortællinger à 3-4 minutters varighed, der kan høres i appen Useeum i vilkårlig rækkefølge. 

Find lydvandringen på Useeum

Sådan lytter du til Magtens mure

  1. Hent appen Useeum i App Store eller Google Play på din smartphone, eller benyt linket ovenfor. 

  2. Åbn appen og gå ind på Folketingets profil.

  3. Åbn guiden Magtens mure.

  4. Åbn kortet og se placeringerne for de 12 stop rundt om Christiansborg Slot. 

Kontakt Folketingets Besøgstjeneste

Telefon: +45 3337 3210

Vi svarer på spørgsmål mellem kl. 9.00 og 11.00 tirsdag til fredag. Hvis linjen er optaget, så læg venligst en besked. Så ringer vi tilbage.

Send e-mail