Hvem bestemmer?

Et undervisningsforløb om demokrati, rettigheder og demokratisk deltagelse. Kan bookes af 8.- og 9- specialklasser.

Større

I Folketingets autentiske rammer undersøger eleverne det danske demokratis historie og særlige kendetegn. Eleverne afprøver og reflekterer over, hvad det vil sige at have selvbestemmelse og medbestemmelse og at bestemme på andres vegne – både i eget liv og på samfundsniveau.

Undervisningen understøtter elevernes kompetencer til at deltage som aktive borgere i et demokratisk samfund, og skal give dem lyst til at engagere sig i den demokratiske debat og samfundets udvikling.

I undervisningsforløbet kombinerer vi specialpædagogik med cooperative learning-strukturer. Undervisningen er en kombination af dialog, oplæg og aktiviteter, hvor der er taget højde for, at eleverne deltager på forskellige måder. 

Fag: Samfundsfag
Kompetenceområde: Politik

Før og efter besøget

Vi anbefaler, at besøget indgår som en del af et undervisningsforløb med forberedelse og efterbehandling i klassen.
Lærervejledning Billedpræsentation

Antal personer

Det er gratis at deltage i undervisningsforløbet, og 2-20 elever kan deltage.  

Undervisningstider

Se alle ledige tider, når du bestiller et besøg via hjemmesiden. I forbindelse med ferier, helligdage og særarrangementer kan der forekomme ændringer. Undervisningsforløbet varer mellem 60-90 minutter alt efter aftale med jer. 

Bestilling

Alle undervisningsforløb skal bestilles i forvejen. Du bestiller et undervisningsforløb enten her på hjemmesiden eller ved at kontakte Folketingets Besøgstjeneste. 

Kontakt Folketingets Besøgstjeneste

Telefon: +45 3337 3210

Vi svarer på spørgsmål mellem kl. 9.00 og 11.00 tirsdag til fredag. Hvis linjen er optaget, så læg venligst en besked. Så ringer vi tilbage.

Send e-mail