Ændret starttidspunkt! Åbent samråd om YDUN-forskerprogrammet den 22. april 2014
Udvalg: Uddannelses- og Forskningsudvalget
Mødedato: 22-04-2014
Starttidspunkt: 16.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: 2-133
Åbent samråd med uddannelses- og forskningsministeren samt ligestillingsministeren vedrørende YDUN-forskerprogrammet. Samrådet finder nu sted tirsdag den 22. april 2014, kl. 16.00 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har kaldt uddannelses- og forskningsministeren og ligestillingsministeren i samråd vedrørende YDUN-forskerprogrammet (Younger women Devoted to UNiversity career), som det Frie Forskningsråd har udbudt med en engangsramme på 110 mio. kr. Programmet er åbent for alle fagområder og kan søges af både mænd og kvinder. Man har dog opnået en dispensation fra ligestillingsloven, så kvinder prioriteres, hvis der er lige kvalifikationer.

Udvalget ønsker at få klarlagt, hvilke retlige kollisionsmuligheder der er mellem på den ene side at fremme tilgangen af kvindelige forskningsledere/professorer og på den anden side det generelle ønske om fri konkurrence og lige muligheder for alle forskere. Der henvises bl.a. til Hans Bondes artikel af 10. januar 2014 i Morgenavisen Jyllands-Posten om, at kvindelige forskere/forskningsledere risikerer at blive stemplet som mindre dygtige, fordi de ikke opnår resultater på samme vilkår (som mandlige forskere).

Samrådsspørgsmål M er stillet efter ønske fra Esben Lunde Larsen (V).