Åbent samråd om anmeldelse af arbejdsskadesager og om kommunernes brug af løntilskudsjobs
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Mødedato: 10-11-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 1-133
Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg i samråd om arbejdsgivers pligt til at anmelde arbejdsskader og om retningslinjerne for kommunernes brug af løntilskudsjobs. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 10. november 2010 i 1-133 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 10.00.

Arbejdsmarkedsudvalget har bedt beskæftigelsesministeren redegøre for rækkevidden af de gældende regler, og Arbejdsskadetyrelsens forvaltning af reglerne, i forbindelse med anmeldelse af sager, hvor arbejdsgiver har misligholdt anmeldelsespligten af arbejdsskader. I forbindelse hermed har udvalget bl.a. også bedt ministeren redegøre for antallet af sager, hvor der er rejst sigtelse i forbindelse med misligeholdelse af anmeldelsespligten.

Derudover har udvalget bedt ministeren begrunde sin udtalelse om, at retningslinjerne for kommunernes brug er løntilskudsjobs er så klare, at det er umuligt at spekulere i dem. I den forbindelse har udvalget også bedt ministeren oplyse, om det efter reglerne er muligt at ansætte en person i et løntilskudsjob, hvis der blot er tale om merbeskæftigelse i forhold til et nedskåret budget, samt hvordan det forhindres, at kommunerne spekulere i brugen af løntilskudsjob.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lennart Damsbo-Andersen (S) og Eigil Andersen (SF)

Samrådet bliver transmitteret live her på ft.dk og vises desuden på Folketingets tv-kanal.