L 48 Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget og forskellige andre love og om ophævelse af lov om midlertidig videreførelse af rettigheder efter lov om kommunale og regionale valg og lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Den Europæiske Union.

(Modernisering af rammerne for valg og lokaldemokrati m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V)
Udvalg: Indenrigsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 1

Vil ministeren bidrage med overvejelser til et ændringsforslag, der ved hjælp af objektive kriterier afgrænser brugen af mobile valgsteder i form af valgbusser, således denne praksis ikke medfører en demokratisk skævvridning som følge af, at valgbusserne besøger ghettoområder for at opsamle stemmer fra personer, som primært stemmer til venstre for den politiske midte? Der henvises til kommunalforsker Roger Buchs kommentar: »Det fører til en skævvridning af valget, da en høj del af de borgere, busserne når ud til, stemmer på de røde partier. Man skubber til valgresultatet, og det er et demokratisk problem« til artiklen »Valgbusser skal få vælgerne op af sofaen, men forskere kritiserer tiltaget« på dr.dk den 16. oktober 2021.
Dato: 27-10-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: valg og folkeafstemninger
Dokumentdato: 10-11-2023
Modtaget: 10-11-2023
Omdelt: 10-11-2023

L 48 - svar på spm. 1 om ministeren vil bidrage med overvejelser til et ændringsforslag, der ved hjælp af objektive kriterier afgrænser brugen af mobile valgsteder i form af valgbusser m.v.

INU L 48 - svar på spm. 1 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 27-10-2023
Modtaget: 27-10-2023
Omdelt: 27-10-2023

Spm., om ministeren vil bidrage med overvejelser til et ændringsforslag, der ved hjælp af objektive kriterier afgrænser brugen af mobile valgsteder i form af valgbusser m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version