L 188 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Styrket international rekruttering på rimelige arbejdsvilkår og målrettet mangel på arbejdskraft).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2021-22
Status: 3. beh./Forkastet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-04-2022
1. behandlet / henvist til udvalg 05-05-2022
Betænkning afgivet 17-05-2022
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-06-2022
3. behandlet, forkastet 08-06-2022
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at ændre udlændingeloven, således at den internationale rekruttering styrkes med rimelige arbejdsvilkår og målrettet mangel på arbejdskraft.

Lovforslaget skal bidrage til at understøtte den danske økonomi under den aktuelle konjunktursituation og afhjælpe manglen på arbejdskraft. Det forslås at en midlertidig supplerende beløbsordning etableres med henblik på at sikre adgang til arbejdskraft i den aktuelle situation, hvor det samtidig sikres, at der er fokus på ordentlige ansættelsesvilkår, uddannelse af danske unge, fastholdelse af seniorer og bedre beskæftigelsesmuligheder for personer med handicap.

Lovforslaget udmønter visse dele af regeringens aftale »Styrket international rekruttering på rimelige arbejdsvilkår og målrettet mangel på arbejdskraft« af 21. januar 2022 indgået sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2022.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 46 (S, SF, RV, Orla Østerby (UFG) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG)), imod stemte 48 (V, EL, KF, DF, NB, LA, FG, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG) og Naser Khader (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.