Beretning af almen art

Samling: 2015-16

Beretning af almen art 2015-16 nr. 8

Beretning afgivet af Skatteudvalget den 15. juni 2016
Baggrunden for beretningen var længere tids debat om SKATs problemer med at inddrive restancer til det offentlige. Der var et stort ønske blandt kommuner, offentlige forsyningsselskaber m.fl. om at få adgang til selv at inddrive restancer hos borgere og virksomheder, idet den offentlige inddrivelse i SKAT som følge af mangler ved SKATs it-system Et Fælles Inddrivelsessystem ikke fungerede.

Socialistisk Folkeparti fremsatte beslutningsforslag nr. B 144, der handlede om ændring af lovgivningen på inddrivelsesområdet, så kommunerne kunne få mulighed for selv at inddrive fordringer hos personer og virksomheder. Kort efter fremsættelsen af dette beslutningsforslag indgik regeringen og KL en fælles forståelse om forskellige tiltag, der skulle sikre en forbedring af inddrivelsen af kommunale fordringer. På den baggrund tilbagetog Socialistisk Folkeparti beslutningsforslaget.

I Beretning nr. 8 om kommunernes overtagelse af inddrivelse af fordringer noterede Skatteudvalget sig bl.a., at regeringen havde indgået en fælles forståelse med KL, der i store træk så ud til at opfylde hensigten med beslutningsforslag nr. B 144.

Emne: Folketinget
Dokumentdato: 22-06-2016
Modtaget: 22-06-2016
Omdelt: 22-06-2016

Beretning afgivet af Skatteudvalget den 15. juni 2016

Beretning (pdf-version)
Html-version