Skoleklasser kan igen komme på besøg

30.08.2021

Folketinget er tilbage til normale tilstande med hensyn til at modtage gæster til blandt andet rundvisning, udvalgsmøder og konferencer.

Fra den 1. september vender Folketinget tilbage til normale tilstande med hensyn til at modtage gæster til blandt andet rundvisning, udvalgsmøder og konferencer. 

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, glæder sig især over, at Folketinget igen åbner dørene for skoleklasser. Han har savnet lyden af de unges stemmer i Vandrehallen, som er den store færdselsåre i Folketinget.  

”Jeg er utrolig glad for, at skoleelever igen kan komme på besøg og mærke demokratiets puls. Før corona var vi oppe på at have cirka 30.000 skoleelever på rundvisning om året. Vi ved, at det har stor betydning for de unges forståelse for demokratiets betydning at se grundloven og følge en debat i Folketingssalen”, siger Henrik Dam Kristensen. 

Ud over at skoleklasserne vender tilbage, åbner Folketinget også for fuld besøgskapacitet til konferencer i Landstingssalen og Fællessalen. Det samme gælder parlamentariske aktiviteter som f.eks. høringer, samråd og udvalgenes modtagelse af borgere eller foreninger, der ønsker at fremlægge deres synspunkter for et udvalg i forbindelse med fx et lovforslag.