Fra sort til grøn energi ved hjælp af havvind

22.04.2024

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget mødes med formanden for Bulgariens Energiudvalg for at drøfte havvind.

På dagen hvor Danmarks historiens største havvindsudbud er skudt i gang, mødtes Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget med formanden for Bulgariens Energiudvalg, Delian Dobrev, og ledende personer fra energitænketanke i Bulgarien og Rumænien for at drøfte havvind.

Havvind har været et strategisk fokusområde for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, så det var oplagt for udvalget at tage imod delegationen fra Bulgarien og Rumænien, som er kommet til Danmark for at lære om danske erfaringer og ambitioner for havvind. Fossile brændstoffer udgør fortsat en stor del af Bulgariens energimix, men der er en stor ambition om at etablere havvind i Sortehavet.

Det er fantastisk, at folk fra hele verden kommer til Danmark for at høre om vores erfaringer og ambitioner med havvind. Hvis Danmark kan inspirere andre lande ved at dele vores viden, så er vi med til at sætte den grønne omstilling højest på den internationale dagsorden” siger formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget Rasmus Horn Langhoff (S).

Hvis du vil følge med i udvalgets videre arbejde, kan du abonnere på nyheder, dagsordener og dokumenter fra Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Sideansvarlig: Karina Halskov