En trist dag for dansk historie

16.04.2024

Christiansborg vågnede her til morgen op til et dramatisk syn, da nabobygningen Børsen stod i flammer.

Børsen er med sine knap 400 år en af de mest ikoniske bygninger i Danmark og rummer ikke mindst en stor del af dansk erhvervshistorie. 

Det har berørt både medlemmer og ansatte i Folketinget dybt, og Folketingets formand, Søren Gade, er også dybt berørt: 

»Børsen er med sine knap 400 år ikke alene en ikonisk bygning i København, men et vartegn, som er kendt i hele landet og store dele af Europa. Derfor er det en uendelig trist dag for hele Danmark, vi i dag har været vidne til. Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget til redningsarbejdet i løbet af dagen, og samtidig sender jeg mine varmeste tanker til alle, der har haft deres daglige gang på Børsen,« siger Folketingets formand, Søren Gade. 

Dele af Folketingets bygninger i form af Provianthuset og L-bygningen har efter aftale med myndighederne været lukket, ligesom høringer, konferencer og andre arrangementer for eksterne gæster er blevet aflyst. På myndighedernes anbefalinger har det dog ikke været nødvendigt at lukke selve hovedslottet, hvor Folketingssalen er placeret, forklarer Søren Gade. 

»Vi har dagen igennem været i tæt kontakt med myndighederne, og på deres anbefalinger har vi valgt at fortsætte det parlamentariske arbejde på Christiansborg i form af møder i Folketingssalen og udvalg,« siger Folketingets formand, Søren Gade.

Det forventes, at Folketinget vil være åbent som normalt i morgen.