World Forum for Democracy

21.11.2023

Det var det danske initiativ Demokrati Fitness (Democracy Fitness), der løb af med tredjepladsen blandt 40 innovative demokrati initiativer fra hele verden til World Forum for Democracy, som hver år bliver afholdt i Strasbourg af Council of Europe. Og det glæder formanden for den danske delegation i Europarådet Mogens Jensen (S).

1.200 mennesker fra 80 lande var samlet da det 11. World Forum for Democracy blev afholdt af Council of Europe i Strasbourg i sidste uge (7.-9. november). Årets tema var: Democracy = Peace? Og 40 nytænkende demokratiinitiativer fra hele verden var udvalgt til at præsentere deres bud på det spørgsmål for de mange deltagere. Ud af dem blev tre initiativer udvalgt til at præsentere ved afslutningen – heriblandt det danske initiativ Demokrati Fitness ved medstifterne Trine Demant og Kathrine Krone Laurent (billedet).

Glad formand: ”fin og velfortjent anerkendelse”
”Demokrati er ikke noget vi bør tage for givet - det er under hårdt pres i vores digitaliserede verden. Derfor er det vigtigt, at vi engagerer os i at forstå og styrke demokratiet over hele verden. Og det er dét, som Demokrati Fitness arbejder med: at træne vores demokratiske engagement - muskel for muskel! Derfor er jeg meget glad for, at de har fået denne fine og velfortjente anerkendelse for deres store indsats.”, siger Mogens Jensen, formand for den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling.

Demokrati Fitness på top 3 over demokrati innovation i verden
Det blev altså til en tredje plads for det danske initiativ Demokrati Fitness, noget som overraskede de to medstiftere Kathrine Krone Laurent & Trine Demant, der mest var taget til Parlamentet i Strasbourg for at skabe netværk og lede efter partnere til at udbrede initiativet til andre lande. De blev derfor meget overraskede, da de tirsdag eftermiddag fik at vide, at de var blandt top 3, der dagen efter skulle præsentere i parlamentets hjerte; den store sal "the Hemicycle", som en del af afslutningen.

Overvældende og magisk
"Det var en overvældende og magisk oplevelse at stå der foran demokratiforkæmpere fra hele verden. Vi er meget taknemmelige for og ydmyge over den indsats deltagerne gør i deres hjemlande og håber at vores bidrag kan inspirere til det fortsatte arbejde med at være værter for demokrati og motivere til den demokratiske livsstil i hverdagen," siger den ene stifter Kathrine Krone Laurent, der til dagligt er leder af demokratihuset Byens hus Roskilde.

Stor interesse fra Singapore til Sudan
"At tale om demokratiske evner som 'muskler', man kan træne én for en træne blev meget vel modtaget af både unge-delegerede fra Singapore, New Zealand, Thailand og Irak såvel som erfarne demokratiforkæmpere fra Mexico, Tyskland, Storbritanien og Sudan,” uddyber Kathrine Krone Laurent, der fik samtlige deltagere til at rejse sig og vise med hvilken kropsdel de foretrækker at deltage i demokratiet; med hjertet, hjernen, hænderne, maven eller munden.

Nu vil hun og Trine Demant række ud til deres nye netværk for at skabe mulighed for at Demokrati Fitness kan blive udbredt i andre lande: ”Vores mission er at gøre demokratiet mere tilgængeligt og anvendeligt i hverdagslivet. Og vi tror på, at dette initiativ kan passe ind i alle verdens lande med de rette samarbejdspartnere. Det håber vi på at få adgang til via denne 3. plads,” udtaler de to medstiftere.
 
 
FOTOS: Credit Pascal Bastien

Video + Billeder
https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/closing-session-2023
Læs mere om initiativet Demokrati Fitness
engelsk hjemmeside: https://www.democracyfitness.eu/
dansk hjemmeside: https://demokratifitness.dk/

Læs mere om World Forum for Democracy:
https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy

Kontakt: Kathrine Krone Laurent
Medstifter Demokrati Fitness
+45 23904567 - [email protected]
 

Senest opdateret: [21.11.2023]
Sideansvarlig: Claudius Larson