Åbent ekspertmøde om prisloftet på overskudsvarme

01.12.2023

Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg afholder et åbent ekspertmøde om prisloftet på overskudsvarme med særlig fokus på overskudsvarme anvendt i fjernvarmeforsyningen. Ekspertmødet finder sted torsdag den 7. december 2023, kl. 14.00-15.15 i vær. 2-080 på Christiansborg

Mange virksomheder producerer overskudsvarme, der kan anvendes i fjernvarmeforsyningen og bidrage til den grønne omstilling. Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget ønsker ved ekspertmødet er at få afdækket, hvordan den nuværende regulering af prisloftet på overskudsvarme virker i dag, og hvordan ændringer i 2024 vil påvirke aktuelle overskudsvarmeprojekter og kommende projekter. Derudover ønsker udvalget at få anbefalinger til, hvordan potentialet for overskudsvarme kan frigøres, samtidig med at forbrugerne beskyttes. Til det formål har udvalget inviteret Forsyningstilsynet, Dansk Fjernvarme, Dansk industri og Synergi til ekspertmødet.

Programmet kan ses her.

Tilmelding:

Ekspertmødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest den 5. december 2023. Der er et meget begrænset antal pladser til mødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ekspertmødet her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden ekspertmødet starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under mødet, hvis det kan ske uden at forstyrre mødets afvikling i øvrigt.

Ekspertmødet tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under " TV fra Folketinget".