Ligeværdigt samarbejde i Nordisk Råd

23.02.2024

MØDET ER AFLYST

Torsdag den 29. februar skal Danmarks delegation til Nordisk Råd drøfte hvordan Færøerne og Grønland kan få en mere ligeværdig stilling i Nordisk Råd

MØDET ER AFLYST

 

Torsdag den 29. februar skal Danmarks delegation til Nordisk Råd drøfte hvordan Færøerne og Grønland kan få en mere ligeværdig stilling i Nordisk Råd. Dette sker efter ønske fra Færøernes og Grønlands delegationer til Nordisk Råd, og repræsentanter for Lagtinget og Inatsisartut er derfor blevet inviteret til at deltage i mødet. På mødet skal man diskutere et konkret forslag om at Færøerne, Grønland og Åland skal have bedre mulighed for at deltage i det parlamentariske samarbejde på lige fod med alle andre parlamenter.

 

”Det er vigtigt for mig, som ny formand for den danske delegation i Nordisk Råd, at lytte til Færøernes og Grønlands ønske om mere ligeværdighed i det nordiske samarbejde. Deres ønske bliver ofte affejet med traktater og grundlov og med langsigtede udsigter. Derfor har jeg stillet et forslag, som ved en enkelt ændring af Nordisk Råds indre forretningsorden vil kunne give Færøerne, Grønland og Åland en mere ligeværdig plads i det nordiske parlamentariske samarbejde.” siger Lars-Christian Brask (LA), formand for Danmarks delegation til Nordisk Råd.

 

Det er et åbent delegationsmøde, som vil blive optaget og sendt på Folketingets TV-kanal.

 

Delegationsmødet afholdes torsdag den 29. februar kl. 14.00 i vær. 2-133.

 

Delegationsmødet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig, også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter i først-til-mølle-princippet. Tilmeldinger til samrådet kan ske til [email protected] senest onsdag d. 28. februar kl. 11.00.


Gæster udefra bør beregne ekstra tid til registrering i Besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek.

 

Delegationsmødet tv-optages og vil blive vist direkte her på hjemmesiden. Optagelsen vil efterfølgende kunne (gen)ses her på siden og under "TV fra Folketinget". Desuden vises samrådet forskudt på Folketingets tv-kanal.

 

Regler for fotografering og optagelse af film og lyd under åbne møder

Fotografering under åbne møder kan virke forstyrrende og bør derfor begrænses mest muligt. Til gengæld er tv-optagelser og dermed også billeder fra åbne møder som beskrevet ovenfor tilgængelige her på hjemmesiden efter delegationsmødet. Folketingets optagelser og billeder fra åbne møder kan frit bruges af alle. Det er dog ikke tilladt at manipulere med optagelserne eller benytte dem til kommercielt formål. Har man alligevel behov for at tage egne billeder eller optage film og lyd under et åbent møde, skal dette primært ske i løbet af mødets første minut. Dette må kun ske efter forudgående aftale med delegationsformanden via delegationssekretariatet. Delegationsformanden kan også give tilladelse til, at den enkelte fotograf, journalist eller privatperson i løbet af mødets første minut bevæger sig rundt i udvalgslokalet for at tage billeder.

 

Efter mødets første minut må fotografering og lyd- eller filmoptagelse kun foregå siddende fra tilhørerpladserne, og det skal ske uden at forstyrre udvalgsmødet. Fotografering skal efter det første minut foregå uden blitz og lyd. Delegationsformanden kan til enhver tid bede om, at fotografering og film- og lydoptagelser standses, hvis det generer de tilstedeværende eller forstyrrer samrådet.

Senest opdateret: [29.02.2024]
Sideansvarlig: Annette Michelsen