Handicappolitisk topmøde

02.10.2023

Folketingets Beskæftigelsesudvalg inviterer sammen med beskæftigelsesministeren til Handicappolitisk topmøde onsdag den 11. oktober 2023 kl. 10:00 til 16:00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Mere end 40.000 unge er hverken i uddannelse eller arbejde – og mange af dem har et eller flere handicap. Derfor har Folketingets Beskæftigelsesudvalg i samarbejde med beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) inviteret til handicappolitisk topmøde, som i år sætter fokus på de mange unge med et handicap.
 
Med topmødet sættes der fokus på, hvilke barrierer og muligheder der er for at skabe bedre forudsætninger for at få flere unge med et handicap i uddannelse eller arbejde. På topmødet skal politikere, arbejdsmarkedets parter, organisationer og interessenter således drøfte, hvordan flere unge med handicap kan få en hverdag, hvor de har et arbejde eller en uddannelse at stå op til – til gavn for den enkelte og for samfundet.
 
Hør bl.a. professor Thomas Bredgaard fortælle om barrierer og broer til arbejdsmarkedet, og lyt med når seniorforsker Mona Larsen præsenterer den nyeste viden om beskæftigelsessituationen for personer med handicap. Topmødet vil også byde på debat om virksomhedernes rolle i at få flere unge med handicap i job, og hvordan vi sammen skaber en lettere overgang fra uddannelse til beskæftigelse. Under debatterne deltager politikere og interessenter, og de unge selv – repræsenteret ved bl.a. Sammenslutningen af Unge Med Handicap – fortæller om de unges perspektiver. Caspar Eric, forfatter til digtsamlingen ”Nye balancer”, runder dagen af med en digtoplæsning.
 
 
Det er alene inviterede, der kan deltage fysisk under topmødet. Øvrige kan følge topmødet live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Link til live transmission kan findes her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.