Åben høring om boligejeres forbrugerbeskyttelse i sager om byggesjusk

11.09.2023

Folketingets Boligudvalg inviterer til åben høring om forbrugerbeskyttelse af boligejere i sager om byggesjusk. Høringen finder sted torsdag den 21. september kl. 10.00-12.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Der har været flere fremtrædende sager om boligejere, der skal føre lange retssager om byggesjusk, fordi der er uenighed om dækningsgraden af den lovpligtige byggeskadeforsikring. Der er ligeledes eksempler på boligkøbere, som har oplevet, at deres ejerskifteforsikring ikke dækker i tilfælde, hvor boligens tilstand ikke står mål med det forventede. Derfor inviterer udvalget en række eksperter til høring for at blive klogere på, hvorvidt det nuværende system med bl.a. byggeskadeforsikring og ejerskifteforsikring beskytter boligejerne tilstrækkeligt, eller om der er behov for en bedre forbrugerbeskyttelse. 
 
 
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. 

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. 

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.