Yderligere restriktioner i Folketinget

20.12.2021

De seneste coronarestriktioner betyder bl.a., at færre besøgende udefra kan komme ind i Folketinget.

De seneste restriktioner påvirker også Folketinget.

Lukning af teatre, museer og konferencefaciliteter påvirker Folketingets mulighed for eksterne besøgende, ligesom nye arealkrav på 2 m2 pr. person på serveringssteder sætter begrænsninger for spisesteder og eksterne selskaber. 

Her kan du læse de konkrete restriktioner, der gælder i Folketinget fra mandag den 20. december 2021 og foreløbig til og med søndag den 16. januar 2022.

Max 20 personer i hver tilhørerloge

Arealkravet får Folketinget til at reducere antallet af pladser i tilhørerlogerne, hvor der kommer gæster udefra. Der må nu max være 20 personer i hver tilhørerloge.  

Digitale udvalgshøringer og aflysning af konferencer

Eksterne deltagere ved udvalgshøringer i Folketinget kan i perioden udelukkende deltage digitalt. Oplægsholdere er undtaget reglen og kan deltage fysisk. MF-konferencer aflyses helt, som en parallel til lukningen af konferencefaciliteter i det omgivende samfund. 

Digital deltagelse ved åbne samråd og deputationer

Eksterne tilhørere ved åbne samråd kan udelukkende følge samrådet digitalt. På samme måde kan deputationer ikke fremmøde fysisk, men vil blive tilbudt digital deltagelse. 

Aflysning af alle omvisninger og skoletilbud

Alle omvisninger, både dem arrangeret af medlemmer og af Folketingets Administration, aflyses. Dette gælder også Folketingets forskellige skoletilbud.

Udsigten i Tårnet lukker

Udsigten i Tårnet lukker. Restaurant Tårnet vil fortsat være åben og følger retningslinjerne for serveringssteder.