Skoleklasser og andre grupper kan igen komme på omvisning

22.05.2021

Tilbuddene om besøg gælder fra den 25. maj.

Med afsæt i den politiske aftale om yderligere genåbning slår Folketinget nu dørene op for besøgsgrupper og andre gæster med virkning fra den 25. maj. 

Fra denne dag gennemfører administrationens folketingsbetjente igen turist- og kunstomvisninger for op til 10 gæster pr. besøg. 

Og fra den 14. juni kan skoleklasser begynde at aftale besøg, der kan gennemføres fra den 1. september og frem. 

Folketingsmedlemmer kan fortsat arrangere konferencer i Fællessalen, og udvalgene kan afholde høringer i Landstingssalen med op til 50 personer. Eksterne deltagere skal vise coronapas for folketingsbetjentene ved indgangen, når de ankommer. 

Nedenfor kan du læse mere om Folketingets besøgstilbud. 

Omvisning i Folketinget
På omvisningen går man sammen med en af Folketingets betjente på opdagelse i de historiske sale og gange på Christiansborg og får et unikt indblik i stedets spændende historie og folketingsmedlemmernes daglige arbejde. Man kommer blandt andet forbi Vandrehallen, grundlovene og portrætterne af de danske statsministre. Omvisningen varer 45 minutter og udbydes både på dansk og engelsk. 

Kunstomvisning 
På en kunstomvisning oplever man de mange interessante og smukke kunstværker, som er udstillet i Christiansborgs forskellige gruppeværelser, udvalgsværelser, på gangarealet og i selve Folketingssalen. Undervejs kommer man forbi et bredt udvalg af værker - lige fra 1800-tallets guldaldermalerier til den moderne samtidskunst. Kunstomvisningen varer 90 minutter.

Særomvisning om Genforeningen
Folketinget udbyder i uge 21 og 22 en særomvisning, der fortæller historien om Sønderjyllands genforening med Danmark - set fra landets magtcentrum. Som noget helt unikt vil man få mulighed for at betragte det originale 1920-tillæg til grundloven, der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden, men som i anledning af 100-året for Genforeningen bliver udstillet på Christiansborg. Særomvisningen om Genforeningen varer 90 minutter.

Kunst i gruppeværelserne
Fra uge 26 kan man komme med på den helt nye omvisning Et kig bag facaden: Kunst og identitet i partiernes gruppeværelser. Omvisningen sætter fokus på, hvordan de forskellige partier bruger kunsten og indretningen i gruppeværelserne til at udtrykke deres identitet.

Alle omvisninger og besøgstilbud kan bookes på Folketingets hjemmeside eller ved at kontakte Folketingets besøgstjeneste på mail: [email protected] eller telefon: +45 3337 3221 på alle hverdage kl. 8.30 - 15.00.