Ekspertmøde om forebyggelse og behandling af misbrug af steroider og paraffinolie
Udvalg: Sundhedsudvalget
Mødedato: 08-11-2023
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 15.00
Lokale: Vær. 1-133
Sundhedsudvalget inviterer til åbent ekspertmøde om forebyggelse og behandling af misbrug af steroider og paraffinolie. Ekspertmødet finder sted den 8. november kl. 13.00-15.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Formålet med ekspertmødet er at få belyst omfanget af misbruget af anabole steroider og paraffinolie, og hvordan misbruget kan forebygges og behandles. Ekspertmødet skal også belyse, om der er behov for nye initiativer og indsatser fra politisk hold.

Nogle af de spørgsmål, som vil blive belyst under ekspertmødet, er:

  • Hvad er det for kropskulturer, kropsopfattelser og miljøer, som medvirker til, at personer indtager anabole steroider og får injektioner af f.eks. paraffinolie bl.a. med henblik på at øge musklerne af kosmetiske årsager?
  • Hvad er problemets omfang og karakter, hvad er udviklingstendenserne, og hvad er der af forebyggelsesmæssige tiltag og kontrol-, straf- og sanktionsmuligheder?
  • Hvad viser resultaterne fra registerstudier, som har analyseret sundhedsdata fra landsdækkende registre fra personer, der er testet positiv for anabolske steroider
  • Hvad er behandlingsmulighederne?
  • Komplikationer ved psykisk sygdom og misbrug af rusmidler - hvad kan vi gøre?
  • Er der behov for et kompetencecenter, som kan tilbyde specialiseret behandling til personer med paraffinolie i kroppen og misbrugere af steroider, og hvor der kan blive opsamlet viden om misbruget og behandlingsbehov?

Under ekspertmødet vil der være oplæg fra:

  • Kim Højgaard Ravn, direktør, Anti Doping Danmark
  • Henrik Vigh, professor, Centre for Global Criminology, Københavns Universitet
  • Henrik Horwitz, overlæge, Bispebjerg Hospital
  • Ebbe Eldrup, overlæge, Endokrinologisk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital
  • Jais Berg, overlæge, Afdeling for Plastikkirurgi, Herlev-Gentofte Hospital.
  • Thomas Fuglsang, ledende overlæge, Center for Handicap Psykiatri og Misbrug, Glostrup Kommune

Se programmet her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig høringen her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail