Åben høring om kunstig intelligens
Udvalg: Erhvervsudvalget, Udvalget for Digitalisering og It
Mødedato: 23-05-2024
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Erhvervsudvalg og Udvalget for Digitalisering og It inviterer til åben høring om kunstig intelligens. Høringen finder sted torsdag den 23. maj kl. 13:30-16.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Brugen af kunstig intelligens åbner for mange store muligheder for at skabe øget værdi for samfund og erhvervsliv, men med mulighederne følger også en række etiske dilemmaer, som skal håndteres.

Høringen vil handle om, hvordan vi kombinerer målet om at bruge kunstig intelligens til at skabe værdi for samfund og erhvervsliv i form af øget vækst og produktivitet, øget velfærd, et smidigere arbejdsmarked og fair konkurrence med en sikkerhed for, at kunstig intelligens håndteres på en etisk forsvarlig måde efter europæisk standard.

Som et af verdens mest digitaliserede lande med adgang til utallige data om borgere og virksomheder vil der være behov for en opmærksomhed på, hvordan disse data kan danne grundlag for udnyttelse af de positive effekter ved kunstig intelligens, samtidig med at borgeres og virksomheders retssikkerhed beskyttes, og GDPR-lovgivningen overholdes.

Ved høringen vil repræsentanter fra erhvervslivet og fra den offentlige sektor give deres bud på denne balance. Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) vil indlede høringen med et oplæg om regeringens digitaliseringsstrategi med fokus på kunstig intelligens.

Se programmet her.

Tilmeld dig her.

Kontakt

Tina Grønlund
Udvalgssekretær
Telefon: +45 3337 5552
Send e-mail