Åbent samråd - om det er det faglige niveau, der er afgørende for beståelse af universitetseksaminer
Udvalg: Udvalget for Videnskab og Teknologi
Mødedato: 15-04-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 1-133
Videnskabsudvalget har kaldt videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i samråd om, at mange universitetslærere føler sig presset af ledelsen til at prioritere beståelse af eksamen højere end sikring af det faglige niveau til eksamen.

Videnskabsudvalget har kaldt videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i samråd på baggrund af en artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten: hver tredje universitetslærer føler sig presset af ledelsen til at sikre, at flest mulige af de studerende består eksaminer, for det sikrer, at universitetet får taxameterbetaling udløst. Hver sjette universitetslærer har ligefrem ladet studerende bestå, selvom det faglige niveau ikke var tilstrækkeligt højt.

Udvalget har også anmodet videnskabsministeren om at redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at det alene er det faglige niveau, der er afgørende for, om en studerende består og ikke kassetænkningen der afgør beståelse eller ej. Udvalget beder ministeren tage stilling til Venstres ordførers ønske om på denne baggrund at få ændret taxametersystemet, så universiteterne får penge alt efter, om deres kandidater kommer i job.

Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag 29. april 2010 i vær. S-092 på Christiansborg. Samrådet begynder ca. kl. 14.00

Samrådsspørgsmålene er stillet af Kirsten Brosbøl (S).