Åben høring om radikalisering på ungdomsuddannelserne
Udvalg: Undervisningsudvalget
Mødedato: 20-04-2017
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 12.45
Lokale: 1-133
Undervisningsudvalget inviterer til høring om antiradikalisering på ungdomsuddannelserne. Høringen er åben for alle og afholdes torsdag den 20. april 2017 kl. 10.15-12.45 i Landstingssalen på Christiansborg.

Antiradikalisering er et omdiskuteret fænomen, men hvordan arbejder ungdomsuddannelserne med det, og hvilke erfaringer har de gjort sig?

Høringen vil give konkrete eksempler fra praksis på, hvordan ungdomsuddannelser arbejder med at bekæmpe radikalisering. Høringen vil også tage fat på en mere principiel diskussion af, hvordan radikalisering på ungdomsuddannelser bedst muligt bekæmpes uden at skade den danske tradition for demokratiske institutioner og åndsfrihed - er det igennem forbud mod fx bederum, eller kommer vi længere ved at vedvarende at have en åben dialog om religion, religiøs praksis og forskelligheder?

Se hele programmet for høringen
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest den 19. april 2017 kl. 11.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Tilmeld dig her
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen vil blive streamet live på www.ft.dk og vises desuden forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Folketingets Oplysning
Christiansborg
1240 Kbh. K
Telefon: 3337 3338
E-mail: [email protected]