Åbent samråd med undervisningsministeren om forældrebetalt digitalt udstyr i folkeskolen
Udvalg: Undervisningsudvalget
Mødedato: 28-03-2017
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.55
Lokale: 1-133
Undervisningsudvalget har kaldt undervisningsministeren Merete Riisager (LA) i samråd om, hvorvidt folkeskoleloven overholdes, når skoler opfordrer eleverne til selv at medbringe digitalt udstyr. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 28. marts 2017, 5 minutter efter afstemninger, dog tidligst kl. 14.00 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Undervisningsudvalget har bedt undervisningsministeren redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at folkeskoleloven overholdes, når skoler opfordrer eleverne til selv at medbringe digitalt udstyr, som computere og tablets. Denne opfordring kan af forældre og elever opfattes som en pligt nærmere end en frivillig mulighed, som det f.eks. fremgår i artiklen »Forælder i Odense: - Man leger med folkeskoleloven«, Fyens.dk, den 27. december 2016 og »Forældre om computer-opfordringer: Det er imod loven«; Fyens.dk, den 17. januar 2017.

Udvalget har også bedt ministeren redegøre for, om ministeren mener, at kommunerne og landets folkeskoler har de nødvendige økonomiske rammer til at sikre, at digitalt udstyr som computere og tablets bliver stillet til rådighed for eleverne, når den offentlige vækst ikke følger det demografiske træk, som regeringen ønsker?


Samrådsspørgsmål K og L er stillet efter ønske fra Julie Skovsby (S).