Åbent samråd om vandhaner
Udvalg: Miljø- og Planlægningsudvalget
Mødedato: 19-05-2011
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 1-133
Miljø- og Planlægningsudvalget har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)i samråd om tungmetaller i drikkevandet fra vandhaner. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 19. maj 2011 umiddelbart efter samrådet om marsvin kl. ca. 13.00-14.00 i værelse 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministrene redegøre for, om lovgivningen sikrer borgerne mod tungmetaller i drikkevandet afgivet fra vandhaner og vandarmaturer og om VA-godkendelse sikrer, at en godkendt vandhane-model, ikke i en senere produktion, bliver produceret med råvarer, som indeholder og afsmitter bly, cadmium, chrom og nikkel i borgernes drikkevand.

Endvidere har udvalget bedt ministrene redegøre for, om ETA-Danmarks kontrolbesøg sikrer, at de vandhaner, som forbrugerne kan købe i forretningerne ikke afgiver for mange tungmetaller i drikkevandet og om vandhaner er omfattet af blybekendtgørelsen, når vandhaner ikke fremgår af listen af produkter, der er undtaget fra bekendtgørelsen.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).