Åbent samråd om frihed og uafhængighed hos forskningsinstitutionerne
Udvalg: Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Mødedato: 19-12-2012
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-133
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har kaldt uddannelsesminister Morten Østergaard (RV) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i samråd om kravet til uafhængighed og forskningsfrihed, herunder Danmarks internationale forskningssamarbejder. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 19. december 2012 i vær. 2-133 på Christiansborg. Samrådet forventes at begynde kl. 15.00.

På Dagbladet BTs hjemmeside d. 10. november 2012 udtalte udenrigsministeren samt rektor for DTU sig om samarbejdet mellem danske forskningsinstitutioner og en israelsk forskningsinstitution, der er beliggende i bosættelsen Ariel. Med udgangspunkt i disse udtalelser har udvalget bedt ministrene forholde sig til de danske forskningsinstitutioners uafhængighed og forskningsfrihed, hvilket er krav fastsat i dokumentet Magna Charta Universitatum .

I forlængelse heraf er ministrene blevet bedt redegøre for, om det er problematisk, at danske forskere samarbejder med kinesiske universitets- og forskningsinstitutioner.

Samrådsspørgsmålene L, M og N er stillet efter ønske fra Lykke Friis (V) og Esben Lunde Larsen (V).

Samrådet bliver transmitteret direkte på Folketingets tv-kanal og kan efterfølgende findes på ft.dk.