Høring om lagring af kulstof og øget biodiversitet i landbrugsjord
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Mødedato: 24-04-2019
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 11.00
Lokale: 1-133
Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg holder en åben høring om lagring af kulstof og øget biodiversitet i landbrugsjord. Høringen finder sted onsdag den 24. april 2019 kl. 9.30-11.00 i vær. 1-133 på Christiansborg

Formål

Formålet med høringen er at kaste lys over dyrkningssystemet Conservation Agriculture og mulighederne for lagring af kulstof i landbrugsjord.

For at nå Parisaftalens målsætning om en global stigning i temperaturen på højst to og helst 1½ grader er det er nødvendigt at fjerne CO2 fra atmosfæren. En måde er at lagre CO2 som kulstof i landbrugsjord ved brug af dyrkningssystemet Conservation Agriculture. Systemet består af tre grundpiller: Nemlig minimal bearbejdning af jorden, altid at dække jorden af med enten afgrøde eller afgrøderester og et sundt sædskifte med flere forskellige typer afgrøder i kombination med efterafgrøder. Med Conservation Agriculture opnås tillige en øget biodiversitet i agerlandet, ingen eller meget begrænset jorderosion, lille eller intet tab af næringsstoffer, mindre brug af sprøjtemidler og mindre forbrug af diesel til traktorerne.

Programmet kan læses her.

Tilmelding

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest dagen inden høringen kl. 11.00. Du kan tilmelde dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen begynder.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive livestreamet her på hjemmesiden, hvor den også kan findes efterfølgende. Desuden vises høringen på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Folketingets Oplysning
Christiansborg
1240 Kbh. K
Telefon: 3337 3338
E-mail: [email protected]