Åbent samråd om efterforskning og indvinding af olie og gas i Danmark.
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Mødedato: 17-08-2017
Starttidspunkt: 14.10
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: 2-133
Åbent samråd med energi-, forsynings- og klimaministeren om tilladelse til efterforskning og indvinding af olie og gas set i lyset af målet om at omstille Danmark til et lavemissionssamfund og forpligtelserne i Parisaftalen og FN’s verdensmål. Samrådet finder sted torsdag den 17. august 2017 kl. 14.00 i værelse 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren redegøre for forholdet mellem at give tilladelse til efterforskning og indvinding af olie og gas i op til 30 år og regeringens mål om at omstille Danmark til et lavemissionssamfund baseret på 100 pct. vedvarende energi i 2050.

Endvidere har udvalget bedt ministeren uddybe regeringens planer for afvikling af efterforskning og indvinding af olie og gas on-shore såvel som off-shore set i lyset af behovet for hurtig udfasning af brugen af fossile brændsler for at leve op til forpligtelserne i Parisaftalen og FN's verdensmål.

Samrådsspørgsmål S og T er stillet efter ønske fra Christian Poll (ALT).

BEMÆRK: Samrådet afvikles sammen med det efterfølgende samråd om samme emne. Det vil sige, at begge samråd starter kl. 14.00!