Åbent samråd om udbud af kystnære havvindmøller
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Mødedato: 27-09-2016
Starttidspunkt: 15.40
Sluttidspunkt: 16.40
Lokale: 2-080
Åbent samråd med energi-, forsynings- og klimaministeren om udbud af kystnære havvindmøller. Samrådet finder sted tirsdag den 27. september 2016 kl. 15.30 i vær. 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har spurgt ministeren, om det gør indtryk, når det fra Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, lyder: "Det politiske stormvejr, der raser om de kystnære havvindmøller, gør det uattraktivt at investere i projekterne" - og om, hvad regeringens reaktion er på, at "den fransk-canadiske vindmølleoperatør Boralex har meldt ud, at Danmark kan glemme alt om at tiltrække en krone i fremtidige investeringer, hvis regeringen gennemfører sine planer om at droppe udbuddet af kystnære havvindmøller for at finansiere en del af afskaffelsen af PSO'en".
Endvidere har udvalget spurgt, om det bekymrer ministeren, at også Vattenfall vil overveje fremtidige investeringer i Danmark, hvis de kystnære havvindmølleparker droppes, og om ministeren står ved sin udtalelse om, at HOFOR og dets tyske partnere "har opfundet et argument til lejligheden", når de hævder, at usikkerhed om vindmølleprojekter gør det uattraktivt at investere.

Samrådsspørgsmålene S, T, U og V er stillet efter ønske fra Jens Joel (S).