By- og Boligudvalget studietur Mjølnerparken
Udvalg: By- og Boligudvalget
Startdato: 18-09-2014
Slutdato: 18-09-2014
Sted: Mjølnerparken
By- og Boligudvalget har torsdag den 18. september 2014 besøgt Mjølnerparken, København.

Lejerbo København havde inviteret By- og Boligudvalget på studiebesøg i Mjølnerparken. Formålet med besøget var at vise udvalgets medlemmer byudviklingen omkring Mjølnerparken, herunder præsentere udvalget for den boligsociale plan for området, igangsatte og planlagte initiativer, fysiske forandringer af området samt give indblik i aktuelle og konkrete udfordringer for beboerne i området.

I forbindelse med besøget var udvalgsmedlemmerne på en rundvisning i Mjølnerparken.

Programmet for besøget kan læses her.

I besøget deltog følgende udvalgsmedlemmer: Mette Reissmann (Formand) (S), Jan Johansen (S), Louise Schack Elholm (V), Fatma Øktem (V), Karina Adsbøl (DF).

Formål

Formålet med besøget var at vise udvalgets medlemmer byudviklingen omkring Mjølnerparken, herunder præsentere udvalget for den boligsociale plan for området, igangsatte og planlagte initiativer, fysiske forandringer af området samt give indblik i aktuelle og konkrete udfordringer for beboerne i området.

Deltagere
Øvrige deltagere

Laura Purup
udvalgssekretær

Nadia Elmhøj Pedersen
udvalgsassistent

Kasper Gimsing
udvalgssekretær

Program

Program for By- og Boligudvalgets besøg i Mjølnerparken Dato: torsdag den 18. september kl. 10-13 med start i Mødestedet, Hothers Plads 2, 2200 København N

Kl. 10.00 Velkomst v/ organisationsformand Lejerbo København, Jan Hyttel

Kl. 10.15 Byvandring v/ sekretariatsleder Eskild Dahl Pedersen hvor udvalget kommer forbi Superkilen, Hothers Plads, Mimersparken og affaldsgården.

Kl. 10.30 Rundvisning i Mjølnerparken v/ formand og Næstformand for afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken Søren Dalsgaard og Khadija Abdi

Kl. 11.00 Oplæg ved, og dialog med formand og næstformand for afdelingsbestyrelsen i Mjølnerparken om aktuelle og generelle udfordringer for beboerne og det beboerdemokratiske arbejde.

Kl. 11.20 Oplæg ved, og dialog med organisationsformanden i Lejerbo København om aktuelle og generelle udfordringer for almene boligselskaber som driver boligafdelinger med meget vanskelige sociale udfordringer

Kl. 11.40 Oplæg ved, og dialog med forretningsfører i Lejerbo København Steffen Boel Jørgensen om behovet for ledelseskraft på tværs af administrative kræfter i stat, kommune og boligsektor i boligafdelinger med meget vanskelige sociale udfordringer

Kl. 11.50 Anekdoter fra det virkelige liv i en boligsocial indsats som håndterer ekstreme udfordringer fremprovokeret af bandemedlemmer, Hizb ut-Tahrir, IS, Ahbash etc.

Kl. 12.00 Replik v/ udvalgsformand Mette Reissmann

Kl. 12.15 Der serveres let frokost med drikkevarer med fri adgang til fortsat dialog om udfordringer og besvarelse af spørgsmål.

Kl. 12.45 Afslutning v/ organisationsformand Lejerbo København, Jan Hyttel

Budget
0 kr.
Regnskab
0 kr.