Åbent samråd om virksomhedspraktikordningen og EU-reglerne på ligestillingsområdet.
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Mødedato: 17-06-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-080
Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg i samråd om virksomhedspraktikordningen. Samtidig har udvalget kaldt beskæftigelsesministeren og ligestillingsminister Lykke Friis i samråd om implementeringen af EU's regler på ligestillingsområdet. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 17. juni 2010 i 2-080 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 13.00.

Arbejdsmarkedsudvalget har bedt beskæftigelsesministeren oplyse, hvordan hun vil sikre, at virksomheder ikke misbruger virksomhedspraktikordningen, og at jobcentrene ikke medvirke til inddirekte erhvervsstøtte, ved at lade personer, som allerede har de nødvendige kompetencer til et job, gøre bruge af ordningen. Derudover har udvalget bedt beskæftigelsesministeren og ligestillingsministeren redegøre for, om regeringen finder det fimeligt, at det har tager 8 år at implementere det ændrede ligestillingsdirektiv herunder bestemmelsen om etablering af et uafhængigt ligestillingsorgan. I den forbindelse har udvalget også bedt ministrene oplyse, om der er andre tilfælde, hvor regeringen har undladt at implementere EU-krav på området, samt hvordan det sikres, at Danmark fremover opfylder EU-kravene på ligestillingsområdet.

Samrådsspørgsmålene BL-BM om virksomhedspraktik er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF), og samrådsspørgsmålene BD-BG om ligestilling er stillet efter ønske fra Julie Rademacher (S)

Samrådet bliver transmitteret live her på ft.dk og vises desuden på Folketingets tv-kanal