Åbent samråd om lige muligheder for barselsorlov til mænd og kvinder
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Mødedato: 05-05-2011
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 1-133
Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg og ligestillingsminister Lykke Friis i samråd om lige muligheder for barselsorlov til mænd og kvinder. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 5. maj 2011 i lokale 1-133 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 7.00.

Arbejdsmarkedsudvalget har bedt beskæftigelsesministeren om at redegøre for, om arbejdsgiverne skaber barrierer for mænd, der gerne vil på barsel, og om arbejdsgiverne er klar over, hvilke muligheder der ligger i barselsfonden. I forlængelse heraf er beskæftigelsesministeren blevet bedt om at redegøre for, hvad årsagen er til, at mænd bliver diskrimineret, når de vil på barsel, og hvad regeringen vil gøre for at fremme barselsmulighederne for mænd.

Ligestillingsministeren er blevet bedt om at redegøre for, om det er et problem for Danmark, at det ene køn diskrimineres og ikke har samme muligheder for at tage barsel som det andet, samt om ligestillingen på barselsområdet påvirker den generelle ligestilling i Danmark.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Julie Rademacher (S).

Samrådet tv-optages og vises på Folketingets tv-kanal og på hjemmesiden www.ft.dk.