Ugeplan for Folketinget 26. februar - 3. marts 2024 (Uge 9)

Endelig ugeplan
23. februar 2024 Lovsekretariatet
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. (Den nationale sikkerhedskonsulentordning og koordinationsenheden mod genopdragelsesrejser og ufrivillige udlandsophold, bemyndigelse til at fastsætte regler vedrørende grønlandske og færøske borgere, der er dømt til anbringelse på institution i Danmark, forenkling af reglerne vedrørende børne- og ungeudvalgene m.v.). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en revision af Den Uafhængige Politiklagemyndighed. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Astrid Carøe (SF))
1. behandling af forslag til lov om ændring af vandsektorloven, lov om vandforsyning m.v., lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. og lov om kommuners afståelse af vandselskaber. (Styrkelse af økonomisk tilsyn og takstkontrol m.v. i vandsektoren). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om dansk udtrædelse af Energichartertraktaten (ECT). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024.
Orlov.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 13 om udvisning af udlændinge, der billiger terror, F 18 om tildeling af statsborgerskaber og F 19 om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. (Den nationale sikkerhedskonsulentordning og koordinationsenheden mod genopdragelsesrejser og ufrivillige udlandsophold, bemyndigelse til at fastsætte regler vedrørende grønlandske og færøske borgere, der er dømt til anbringelse på institution i Danmark, forenkling af reglerne vedrørende børne- og ungeudvalgene m.v.). (Af social- og boligministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbedret dyrevelfærd for søer med henblik på øget trivsel og overlevelse i danske svinestalde. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et loft over betalingsfrister mellem virksomheder. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om tilbagelevering af græske kulturgenstande. (Af Søren Espersen (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. (Ændring af værdiansættelsesprincipper). (Af social- og boligministeren)
Forespørgsel F 23 til børne- og undervisningsministeren af Mikkel Bjørn (DF) og Alex Ahrendtsen (DF) om afholdelse af skolevalg under demokratisk betryggende forhold.
Ventes foretaget fredag den 15. marts 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. marts 2024].
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024].
Forespørgsel F 24 til justitsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om beskyttelsen af stalkingofre.
Ventes foretaget tirsdag den 9. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024].
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Ventes foretaget torsdag den 25. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 26. april 2024.
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Forespørgsel F 25 til børne- og undervisningsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om initiativer, der skal sikre børn en tryg hverdag i folkeskolen.