Ugeplan for Folketinget 9. oktober - 15. oktober 2023 (Uge 41)

Endelig ugeplan
5. oktober 2023 Lovsekretariatet
1. behandling af forslag til lov om ændring af udleveringsloven. (Ændring af kompetencen i sager vedrørende anmodning om samtykke til yderligere strafforfølgning). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om en ekstraskat for visse koncernenheder (minimumsbeskatningsloven). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af aktiesparekontoloven, aktieavancebeskatningsloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Forhøjelse af loftet for indskud på aktiesparekontoen, ændret status for aktier optaget til handel på en multilateral handelsfacilitet, diverse justeringer af reglerne vedrørende investeringsinstitutter, justering af visse indberetningsregler m.v.) (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om gennemførelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Kongeriget Danmarks regering og Den Demokratiske Folkerepublik Algeriets regering. (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af personskatteloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. (Forhøjelse af personfradraget for personer under 18 år og klare regler for bevarelse af lavere pensionsudbetalingsalder m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, kildeskatteloven, opkrævningsloven og skatteforvaltningsloven. (Gennemførelse af aftale om initiativer til effektiv opkrævning og gældsinddrivelse i skattevæsenet m.v.). (Af skatteministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om rammerne for arealanvendelsen i Københavns Lufthavn, Kastrup. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Luftfartøjers adgang til luftfart inden for dansk område, delegation til private af visse opgaver på droneområdet og ændring af rammerne for Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbanes undersøgelser, m.v.). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte. (Ændringer i mediestøtten, støtte til ugeaviser og støtte til publicistiske magasiner). (Af kulturministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om MitID og NemLog-in. (Ret til anvendelse af MitID-løsningen og NemLog-in til autentifikation i interne it-systemer og mulighed for tilslutning til MitID-løsningen for juridiske enheder, som er registreret i et andet EU-/EØS-land). (Af digitaliseringsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af SU-loven. (Forlængelse af midlertidig suspension af SU-godkendelse af hele uddannelser i visse lande). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne. (Ændring af ordning for certificering af uddannelseselementer som led i en offentlig lederuddannelse på diplomniveau). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af byggeloven. (Undtagelse fra kundgørelse af tekniske specifikationer i Lovtidende m.v.). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven. (Forsøg med dobbelttrailer-vogntog). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber. (10-årige rutekørselstilladelser til nulemissionsbusser). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af postloven. (Rammer for den fremtidige postbefordring). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Bedre digital forældreadgang til børns helbredsoplysninger, indhentning og videregivelse af helbredsoplysninger og andre fortrolige oplysninger samt etablering af et nævn for sundhedsapps). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lægemidler og sundhedsloven. (Transparens i lægemiddellagre, salg og udlevering af lægemidler under særlige omstændigheder og transport af patienter fra udlandet til sundhedsbehandling i Danmark som følge af internationale humanitære krisesituationer). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr, dyrevelfærdsloven, lov om dyrlæger, lov om dyreforsøg og lov om foderstoffer. (Indarbejdelse af tekstanmærkninger og delegation af sagsforberedelse til private fysiske eller juridiske personer). (Af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om dyrlæger. (Ændringer som følge af etablering af veterinæruddannelse ved Aarhus Universitet). (Af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en indefrysningsordning for høje energiregninger, lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v., og lov om Forsyningstilsynet. (Ændring af administrationsmodel for indefrysningsordningen og præcisering af Forsyningstilsynets opgavevaretagelse). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen og lov om tinglysning. (Gennemførelse af de resterende dele af Grunddataprogrammets delaftale 1 og tilpasninger i forhold til Danmarks eksklusive økonomiske zone). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold, lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester, lov om etablering og fælles udnyttelse af master til radiokommunikationsformål og udnyttelse af infrastruktur til opsætning af trådløse adgangspunkter med lille rækkevidde m.v. og lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion. (Universalopladere til mobiltelefoner m.v., regler om kommunal støtte til bredbåndsudrulning, indhentning af oplysninger om elforbrug og indberetning af oplysninger om datacentres energimæssige ydeevne m.v.). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
L 27 og L 28 sambehandles.
1. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om digitale markeder. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love. (Realkreditbelåning af havvindmøller, styrkelse af Finanstilsynets tilsynsbeføjelser og dækning af motoransvarsforsikringer hos Garantifonden for Skadesforsikringsselskaber, m.v.). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om kreditservicevirksomheder og kreditkøbere. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om behandlings- og specialundervisningstilbud til børn og unge. (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, barnets lov, lov om socialtilsyn og forskellige andre love. (Styrkelse af undervisningen for anbragte og udsatte børn og unge m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. og lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse m.v. (Afskaffelse af forældreindkomst som kriterium for elevfordeling m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Bedre mulighed for udsat skolestart). (Af børne- og undervisningsministeren)
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Forespørgsel F 2 til ældreministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om nedskæringer på ældreområdet.
Forespørgsel F 3 til klima-, energi- og forsyningsministeren af Morten Messerschmidt (DF), Steffen W. Frølund (LA) og Mona Juul (KF) om kernekraft.