L 58 Forslag til lov om ændring af lov om forbrugslånsvirksomheder, lov om kreditaftaler, lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og forskellige andre love.

(Indgreb over for kreditter, der ydes rentefrit og uden andre omkostninger, udvidelse af dækningsområde for Garantifonden for skadesforsikringsselskaber til at omfatte livsforsikringsselskaber, der udøver arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed i Danmark, og til at omfatte motoransvarsforsikringer m.v.).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 15-03-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 23-03-2023
Betænkning afgivet 20-04-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-04-2023
Delt i:
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til formål at gennemføre en række ændringer af den finansielle regulering for
blandt andet at styrke forbrugerbeskyttelsen. Der foreslås f.eks. en ændring vedrørende regulering af forbrugslånsvirksomheder, der udbyder de såkaldte ”køb nu, betal senere-lån” (BNPL).

Derudover foreslås det, at Garantifonden for skadesforsikringsselskaber dækker arbejdsulykkesforsikringer, uafhængigt af om forsikringen er tegnet i et livs- eller skadesforsikringsselskab: det sikrer en ensartet beskyttelse af de sikrede under arbejdsulykkesforsikringer.

Endelig ønskes en række ændringer af hvidvaskloven, der bl.a. betyder, at udbydere af tjenester relateret til en udsteders udbud og/eller salg af virtuelle valutaer omfattes af loven i overensstemmelse med vejledningen fra The Financial Action Taskforce. Desuden omfattes ministres særlige rådgivere af definitionen på politisk eksponerede personer, da disse varetager et hverv tæt på de respektive ministre