L 36 A Forslag til lov om ændring af lov om planlægning, lov om Planklagenævnet og lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet.

(Fremme af vedvarende energi i den fysiske planlægning og effektivisering af sagsbehandling i Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet).

Af: Minister for landdistrikter Louise Elholm (V)
Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 13-04-2023
3. behandlet, vedtaget 18-04-2023
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Kirkeministeriet
Resumé:
Med lovforslaget ønsker regeringen, at planlovens formålsbestemmelse bliver udvidet til at omfatte klima på linje med miljø, natur og vækst og udvikling, og at det statslige tilsyn med kommunernes planlægning skal fokusere på at sikre klare rammer for planlægning af VE-anlæg. Derudover foreslås en række ændringer ift. Planklagenævnet bl.a., at Planklagenævnet kan begrænse sin prøvelse af en afgørelse til de forhold, der er klaget over.

Forslaget følger op på ”Aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, og Det Konservative Folkeparti om opfølgning på evaluering af planloven m.v. 15. juni 2022”.

Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2023.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (S, V, M, SF, DD, LA, KF, EL, RV, DF og ALT), imod stemte 1 (NB), hverken for eller imod stemte 0.