Beretning nr. 6/2021 om Erhvervsministeriets forvaltning af hjælpepakker under COVID-19

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen handler om Erhvervsministeriets forvaltning af statens 3 største kompensationsordninger til virksomheder, der i 2020 blev økonomisk ramt af COVID-19-pandemien: lønkompensation, kompensation til selvstændige og kompensation for faste omkostninger.

Formålet med undersøgelsen er at vurdere, om Erhvervsministeriet har sikret en tilfredsstillende forvaltning af de 3 største kompensationsordninger. Følgende spørgsmål besvares i beretningen:

• Har Erhvervsministeriet designet kontroller, der i tilstrækkelig grad sikrer, at kun berettigede virksomheder får adgang til kompensation?
• Har Erhvervsministeriet gennemført kontroller, der i tilstrækkelig grad sikrer, at kun virksomheder, som lever op til tildelingskriterierne, har fået udbetalt kompensation?
• Har Erhvervsministeriet i forbindelse med de ansøgninger, der blev straksudbetalt i april og maj 2020, taget nødvendige forholdsregler for at sikre, at færrest mulige virksomheder, som ikke opfylder tildelingskriterierne, har fået udbetalt kompensation?
• Har Erhvervsministeriet sikret en hurtig sagsbehandling af ansøgninger om kompensation på tværs af de 3 kompensationsordninger?

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 24. november 2021.