Ugeplan for Folketinget 15. januar - 21. januar 2024 (Uge 3)

Endelig ugeplan
11. januar 2024 Lovsekretariatet
Markering af tronskiftet.
Partilederdebat.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om politiets og domstolenes journalisering af og oplysning om signalementer. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ny undersøgelse af gerningspersoner i voldtægtssager. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Astrid Carøe (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om styrkede rettigheder for varetægtsarrestanter. (Af Zenia Stampe (RV) og Martin Lidegaard (RV))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nationale standarder for danskkundskaber i ældreplejen. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om opgørelse af minimumsnormeringer for pædagogisk personale i daginstitutioner på institutionsniveau og i børnehøjde. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om bedre indeklima i skolerne. (Af Sigurd Agersnap (SF), Victoria Velasquez (EL) og Alex Ahrendtsen (DF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et frit skolevalg for alle. (Af Lise Bertelsen (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven, registreringsafgiftsloven og personskatteloven. (Forhøjelse af servicefradraget, forhøjelse af befordringsfradraget i yderkommuner og visse småøer, forhøjelse af bundfradraget i registreringsafgiftsloven for nulemissionskøretøjer og nedsættelse af bundskatten som følge af kommunale skattestigninger). (Af skatteministeren)
B 28 og B 29 sambehandles.
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om gennemførelse af dele af arbejdstidsdirektivet og lov om Arbejdsretten og faglige voldgiftsretter. (Indførelse af registreringskrav og mulighed for at fravige reglerne om maksimal ugentlig arbejdstid). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til en basal erhvervskonto for erhvervsdrivende. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Victoria Velasquez (EL) og Sascha Faxe (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et loft over betalingsfrister mellem virksomheder. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop af besparelser på universiteternes grønne forskning og rådgivning. (Af Sascha Faxe (ALT) og Christina Olumeko (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en ordning for filippinsk arbejdskraft i velfærdssektoren i Danmark. (Af Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et forbud mod avl, import m.v. af fladsnudede hunde og hunde med unaturligt små kranier. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde bomtrawl. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om permanent stop for udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder. (Af Henrik Dahl (LA), Charlotte Munch (DD) og Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop for økonomisk støtte til de palæstinensiske selvstyreområder. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
Fredag den 19. januar 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Ventes foretaget tirsdag den 23. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. januar 2024].
Forespørgsel F 16 til uddannelses- og forskningsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om at få flere til at tage en professionsbacheloruddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 30. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 17 til indenrigs- og sundhedsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om specialiseret palliation.
Ventes foretaget onsdag den 31. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 15 til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) m.fl. om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza.
Ventes foretaget tirsdag den 6. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Ventes foretaget tirsdag den 20. februar 2024.
Forespørgsel F 19 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
Ventes foretaget torsdag den 22. februar 2024.
Forespørgsel F 18 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om tildeling af statsborgerskaber.
Ventes foretaget fredag den 23. februar 2024.
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Ventes foretaget onsdag den 28. februar 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget tirsdag den 12. marts 2024.
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.