Ugeplan for Folketinget 13. november - 19. november 2023 (Uge 46)

Endelig ugeplan
10. november 2023 Lovsekretariatet
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks indgåelse af overenskomst af 14. juni 2022 mellem Kongeriget Danmarks regering sammen med Naalakkersuisut på den ene side og Canadas regering på den anden side om maritim afgrænsning og landeafgrænsning i området mellem Grønland og Canada. (Af udenrigsministeren)
Forhandling om udenrigsministerens arktiske redegørelse.
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Forbud mod utilbørlig behandling af skrifter med væsentlig religiøs betydning for et anerkendt trossamfund). (Af justitsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Orlov.
Afstemning om forslag fremsat under F 10 om konsekvenser for Danmarks relation til andre landes efterretningstjenester i relation til den kommende undersøgelse af FE-sagen.
2. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om digitale markeder. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om realkreditlån og realkreditobligationer, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love. (Realkreditbelåning af havvindmøller, styrkelse af Finanstilsynets tilsynsbeføjelser og dækning af motoransvarsforsikringer hos Garantifonden for skadesforsikringsselskaber m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om kreditservicevirksomheder og kreditkøbere. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder m.v. (Forlængelse af Afghanistansærloven). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø og lov om arbejdsskadesikring. (Udmøntning af dele af aftale om en fremtidssikret arbejdsmiljøindsats og indsats mod social dumping, aftale om initiativer på asbestområdet, anbefalinger fra det midlertidige AMO-udvalg, m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om gennemførelse af dele af arbejdstidsdirektivet og lov om Arbejdsretten og faglige voldgiftsretter. (Indførelse af registreringskrav og mulighed for at fravige reglerne om maksimal ugentlig arbejdstid). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ferie og lov om forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler. (Genindførelse af bagatelgrænser for udbetaling af uhævede feriepenge m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om assisteret reproduktion i forbindelse med behandling, diagnostik og forskning m.v. (Ændring af den tilladte opbevaringsperiode for menneskelige æg, der udtages uden medicinsk indikation). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
Forhandling om ministeren for landdistrikters regional- og landdistriktspolitiske redegørelse 2023.
Forespørgsel til klima-, energi- og forsyningsministeren af Morten Messerschmidt (DF), Steffen W. Frølund (LA) og Mona Juul (KF) om kernekraft.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. november 2023.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og forskellige andre love. (Ændring af bødestørrelser for søulykker, digitalisering af anmeldelse af arbejdsulykker samt mulighed for ikraftsættelse af alle dele af lov om søfarendes ansættelsesforhold m.v. for Grønland). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om fælles digital infrastruktur for elektronisk dataudveksling ved samhandel og rapportering m.v. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om håndhævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning om et indre marked for digitale tjenester. (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om boligforhold, lov om leje af almene boliger og forskellige andre love. (Refusion af udlejers udgifter til månedlige forbrugsmålinger, rettelser som følge af sammenskrivningen af lejelovgivningen og tilbudspligt). (Af social- og boligministeren)
Forespørgsel F 2 til ældreministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om nedskæringer på ældreområdet.
Ventes foretaget tirsdag den 28. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 30. november 2023].
Forespørgsel F 5 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om regeringens vision for de almene gymnasier.
Ventes foretaget torsdag den 30. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2023].
Forespørgsel F 8 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om Udrejsecenter Kærshovedgård.
Ventes foretaget torsdag den 30. november 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2023].
Forespørgsel F 4 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mette Thiesen (DF) m.fl. om tilskud til fedmemedicin.
Ventes foretaget fredag den 1. december 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2023].
Forespørgsel F 11 til indenrigs- og sundhedsministeren af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl. om borgerdrevne kommunale folkeafstemninger.
Ventes foretaget torsdag den 7. december 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 12. december 2023].
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Ventes foretaget fredag den 8. december 2023.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 12. december 2023].
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om at afhjælpe gidselsituationen i Gazastriben.
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.