Ugeplan for Folketinget 23. oktober - 29. oktober 2023 (Uge 43)

Endelig ugeplan
13. oktober 2023 Lovsekretariatet
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring og forskellige andre love. (Et forbedret arbejdsskadesystem og lettere adgang til erstatning i forbindelse med vold på arbejdspladsen). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Sænkelse af klasseloftet i børnehaveklassen og på 1.-2. klassetrin). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og lov om erhvervsuddannelser. (Justering af fleksibelt uddannelsesbidrag og aktivitetsafhængigt VEU-bidrag for 2024, fastsættelse af modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af lærepladsafhængigt arbejdsgiverbidrag for 2024, afskaffelse af færdiggørelsestaxameter på grundforløbet m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ophævelse af lov for Grønland om børns retsstilling og om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning som sat i kraft for Grønland, forældreansvarsloven og retsplejelov for Grønland. (Ændringer som følge af ikraftsættelse for Grønland af børneloven og lov om børns forsørgelse m.v.). (Af social- og boligministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af momsloven, opkrævningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af aftale om skærpede og hurtigere sanktioner på skatteområdet). (Af skatteministeren)
Orlov.
1. behandling af forslag til lov om ændring af taxiloven. (Mulighed for at undtage visse øer fra lovens anvendelsesområde). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om private fællesveje, lov om letbane på Ring 3 og lov om anlæg af en ny Storstrømsbro og nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro. (Etablering af en tilladelsesordning for ledninger, kabler og tilbehør i private fællesveje på landet og tilpasning af visse anlægslove til VVM-direktivet og naturbeskyttelsesdirektiverne). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om udbygning af motorvej E20/E45 ved Kolding, anlæg af Kalundborgmotorvejens 3. etape og udbygning af rute 15 Ringkøbing-Herning. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser. (Retskrav på erstatning og godtgørelse til ofre for terrorhandlinger begået i udlandet). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Afskæring af voldtægtsdømte personers mulighed for at afsone med fodlænke). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, og hjemrejseloven. (Styrkelse af udlændingemyndighedernes og politiets værktøjer til kontrol af udlændinges indrejse og ophold i Danmark). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder m.v. (Forlængelse af Afghanistan-særloven). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget og forskellige andre love og om ophævelse af lov om midlertidig videreførelse af rettigheder efter lov om kommunale og regionale valg og lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Den Europæiske Union. (Modernisering af rammerne for valg og lokaldemokrati m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter og sundhedsdatavidenskabelige forskningsprojekter og sundhedsloven. (Smidigere rammer for sundhedsforskning og mere information og selvbestemmelse til patienter og forsøgspersoner m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Mulighed for forudgående fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, sundhedsloven, lov om lægemidler og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Indførelse af et forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker og specialsygeplejersker, udvidelse af jordemødres forbeholdte virksomhedsområde og Ankenævnet for Patienterstatningens kompetence til behandling af grønlandske klagesager om patienterstatning). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
Forhandling om forsvarsministerens redegørelse om det nordiske forsvars- og beredskabssamarbejde.
Forhandling om ministeren for nordisk samarbejdes redegørelse om det nordiske samarbejde.
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Grønland. (National Enhed for Særlig Kriminalitets kompetence for Grønland m.v.) (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af kriminallov for Grønland og retsplejelov for Grønland. (Selvstændig bestemmelse om psykisk vold). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2023/977 af 10. maj 2023 om udveksling af oplysninger mellem medlemsstaternes retshåndhævende myndigheder og om ophævelse af Rådets rammeafgørelse 2006/960/RIA. (Af justitsministeren)
Forespørgsel F 3 til klima-, energi- og forsyningsministeren af Morten Messerschmidt (DF), Steffen W. Frølund (LA) og Mona Juul (KF) om kernekraft.
Ventes foretaget fredag den 17. november 2023.
Forespørgsel F 2 til ældreministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om nedskæringer på ældreområdet.
Ventes foretaget tirsdag den 28. november 2023.
Forespørgsel F 4 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mette Thiesen (DF) m.fl. om tilskud til fedmemedicin.
Ventes foretaget fredag den 1. december 2023.
Forespørgsel F 1 til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Ventes foretaget fredag den 8. december 2023.