L 6 Forslag til lov om ændring af lov om indsamling m.v.

(Undtagelse af belønningsbaseret crowdfunding, ændring af Indsamlingsnævnets sammensætning, øgede kontrolmuligheder m.v.).

Af: Justitsminister Mattias Tesfaye (S)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2022-23 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-10-2022
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Der ønskes en række ændringer i indsamlingsloven, som skal gøre det muligt at gennemføre implementeringen af medieaftalen for 2022-2025, som regeringen (Socialdemokratiet), Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne blev enige om i foråret 2022, samt understøtte kontrollen og tilsynet på indsamlingsområdet.

For at gennemføre implementeringen af medieaftalen undtages belønningsbaseret crowdfunding med erhvervsmæssige formål fra indsamlingslovens anvendelsesområde, så det bliver lettere for medieiværksættere at benytte sig af belønningsbaseret crowdfunding.

For at understøtte kontrollen og tilsynet på indsamlingsområdet får Indsamlingsnævnet bemyndigelse til at afslå og tilbagekalde tilladelser, hvis der er formodning om, at loven ikke vil blive overholdt til fulde. Desuden udvides nævnets kompetence, så nævnet kan træffe afgørelse om, hvorvidt en indsamling er omfattet af indsamlingsloven. Derudover ændres nævnets sammensætning, så nævnet tilføres særlig viden om it og digital udvikling.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2023.