Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget besøger havvindmølleparken Rødsand II

29.04.2024

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget besøger i dag Rødby Havn med stort politisk fokus på at øge udbygningen af havvind i Danmark.

I dag satte Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg sejl mod havvindmølleparken Rødsand II ud for Rødby Havn. Med et imponerende antal af 90 havvindmøller og samlet kapacitet på 207 MW kan Rødsand II forsyne op imod 200.000 husstande årligt med ren, vedvarende energi.

Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget blev budt velkommen af RWE, en af nøgleaktørerne i den danske havvindsektor, til en dag med indsigt og dialog om fremtidens energilandskab.

Et særligt fokus var også rettet mod Thor Havvindmøllepark, som bliver Danmarks største havvindmøllepark og den første park i verden, hvor vindmølletårnene vil blive produceret med grønnere stål, og hvor der vil blive installeret genanvendelige vinger.

"Besøget til havvindmølleparken Rødsand II har været en øjenåbner for os alle. At stå ved fundamentet af dansk grøn energi har kun styrket vores overbevisning om nødvendigheden af at investere i havvind som en central del af vores klimastrategi. Det er inspirerende at se sådan et stort og konkret eksempel på Danmarks førende position inden for vedvarende energi” fortæller Rasmus Horn Langhoff (S), formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Programmet kan ses her.

Hvis du vil følge med i udvalgets videre arbejde, kan du abonnere på nyheder, dagsordener og dokumenter fra Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Sideansvarlig: Karina Halskov