Åbent samråd om gældsinddrivelse
Udvalg: Skatteudvalget
Mødedato: 04-04-2024
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: S-092
Folketingets Skatteudvalg har kaldt skatteminister Jeppe Bruus (S) i samråd. Samrådet finder sted torsdag den 4. april 2024 kl. 10.15 i lokale S-092 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren om at redegøre for, om skruen nu er strammet for hårdt overfor de borgere, der kæmper for at afbetale deres gæld til det offentlige og som har afbetalt på deres gæld i flere år, og om ministeren er villig til at diskutere niveauerne for afdragsprocenterne med aftalepartierne igen.
Ministeren er desuden blevet bedt om at redegøre for, om det er rimeligt, at borgere, der ikke har nået at reagere på 14-dages-varselsperioden, får lønindeholdt en meget stor andel af deres løn efter de nye regler og derved kan sidde i en uholdbar økonomisk situation, hvor borgeren er nødsaget til at stifte ny gæld blandt f.eks. venner og bekendte.
Herudover er ministeren blevet bedt om at redegøre for, om han er åben for at forlænge varselsperioden på 14 dage, og hvordan en evt. ny varselsperiode stiller alle de borgere, der kun fik 14 dage til at forholde sig til og forstå varslet om øget lønindeholdelse. Ministeren er desuden blevet bedt om at redegøre for, om han er villig til at standse den øgede lønindeholdelse, mens Gældsstyrelsen vurderer borgerens betalingsevne.

Der henvises til artiklerne: "Gældsstyrelsen advarer: Over en kvart million borgere får beslaglagt en del af lønnen" i Politiken den 17. februar 2024 og "'14 dage så falder hammeren-frist' til gældsramte forsvinder" i Politiken den 22. februar 2024.

Samrådsspørgsmålene H, I og J er efter stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Thea Halse
3337 3194
Send e-mail
Udvalgssekretær
Neel Christina Grønlund
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Jette Marlene Hansen
3337 5532
Send e-mail