Ugeplan for Folketinget 19. februar - 25. februar 2024 (Uge 8)

Endelig ugeplan
9. februar 2024 Lovsekretariatet
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om teknologier til husdyrproduktion og samlet godkendelse eller tilladelse af husdyrbrug). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af hvidvaskloven. (Nedsættelse af kontantforbudsgrænsen). (Af erhvervsministeren)
Forespørgsel til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 22. februar 2024.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., byggeloven og lov om produkter og markedsovervågning. (Gennemførelse af dele af drikkevandsdirektivet, herunder risikobaseret tilgang til vandsikkerhed, minimumskrav til hygiejne for materialer, der kommer i kontakt med drikkevand, minimumskrav til behandlingskemikalier og filtermedier, der kommer i kontakt med drikkevand, adgang til drikkevand og oplysninger til offentligheden). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet i den eksklusive økonomiske zone ved Grønland. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om forebyggelse og begrænsning af havforurening som følge af aktiviteter på havet og om skibsophugningsaktiviteter) (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om hårdere straffe for personfarlig kriminalitet. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om permanent og teknologisk intelligent grænsekontrol ved de danske grænser. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at tilføje Gaza til listen over konfliktområder, hvor der er forbud mod indrejse og ophold. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om socialt frikort. (Af social- og boligministeren)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 6 om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
3. behandling af forslag til lov om ændring af hvidvaskloven. (Nedsættelse af kontantforbudsgrænsen). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om teknologier til husdyrproduktion og samlet godkendelse eller tilladelse af husdyrbrug). (Af miljøministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et dyrepoliti og udvidede beføjelser i forbindelse med grov vanrøgt (borgerforslag). (Af Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Henrik Frandsen (M), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Skaarup (DD), Ole Birk Olesen (LA), Mai Mercado (KF), Trine Pertou Mach (EL), Martin Lidegaard (RV), Peter Kofod (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Kim Edberg Andersen (NB) og Aaja Chemnitz (IA))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at hæve strafferammen for personfarlig gentagelseskriminalitet. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre ressourcer til vurdering af pneumokokvaccination til 65+-årige og andre voksne i særlig risiko. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en analyse af konsekvenser af privatiseringer på sundhedsområdet og øget brug af sundhedsforsikringer. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport. (Ændringer som følge af vedtagelsen af forordning om etablering af infrastruktur for alternative drivmidler). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af repatrieringsloven, hjemrejseloven og udlændingeloven. (Adgang til indkomstregistret i forbindelse med dedikeret vejledning om repatrieringsordningen, ændring af ydelsesstruktur og udbetalingstidspunkt for hjælp til repatriering, høring af politiet i alle repatrieringssager, udvidelse af målgruppen for videregivelse af oplysninger til brug for udsendelse, videregivelse af helbredsoplysninger til brug for udsendelse, ændring af reglerne om behandling af sager om opholdstilladelse som udsendelseshindret samt fastsættelse af indrejseforbud ved overskridelse af en udrejsefrist m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre en lovreguleret arbejds- og opholdsordning for familiehjælpere. (Af Victoria Velasquez (EL) og Karsten Hønge (SF) m.fl.)
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og forskellige andre love. (Ligestilling af krisecentertilbud til mænd m.v.). (Af ministeren for ligestilling)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at skabe en stor dansk sprogmodel, også kaldet LLM eller large language model. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at beskytte beskyttede havområder mod fiskeri med bundslæbende redskaber i tråd med EU᾽s handlingsplan for fiskeri. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering og EU-direktiv om forhøjelse af størrelsesgrænser i regnskabsdirektivet m.v.). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om tilslutning til EU's solidariske fordeling af asylansøgere ved en særaftale. (Af Rosa Lund (EL) m.fl.)
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om tildeling af statsborgerskaber.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024.
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Ventes foretaget onsdag den 28. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024].
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.