Ugeplan for Folketinget 5. februar - 11. februar 2024 (Uge 6)

Endelig ugeplan
2. februar 2024 Lovsekretariatet
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om danske militære bidrag til styrkelse af den maritime sikkerhed i og omkring Det Røde Hav. (Af udenrigsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om særlige straffe for hadforbrydelser begået mod jøder. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Afskaffelse af uddannelsesparathedsvurdering, udvidelse af den sammenhængende plan for vejledning og afskaffelse af krav om studievalgsportfolio). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af kriminallov for Grønland og retsplejelov for Grønland. (Initiativer mod digitale krænkelser, herunder forbud mod grooming, sidestilling af samleje med barn med voldtægt, tilsnigelse af samleje, religiøse lederes udnyttelse af religiøs afhængighed med henblik på at skaffe sig samleje m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om etablering af en offerrådgivning i Grønland. (Af Aaja Chemnitz (IA))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedsætte en grøn grundlovskommission. (Af Martin Lidegaard (RV), Marianne Bigum (SF), Pelle Dragsted (EL) og Franciska Rosenkilde (ALT) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at pålægge regeringen at arbejde for en frihandelsaftale mellem Færøerne og EU. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
Forhandling om udenrigsministerens redegørelse om udviklingen i EU-samarbejdet.
B 65 og B 66 sambehandles.
Forespørgsel til udenrigsministeren af Henrik Dahl (LA) og Charlotte Munch (DD) hasteforespørgsel om Danmarks støtte til FN’s Hjælpeorganisation for Palæstinaflygtninge i Mellemøsten (UNRWA). (Hasteforespørgsel).
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter kl. 15.15.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om spil. (Styrket indsats mod matchfixing, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleautomater og diverse justeringer af spilområdet). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om udarbejdelse af en rapport om aktuelle tiltag, overvejelser og planer for nattog i hele Europa. (Af Jette Gottlieb (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en europæisk togfond. (Af Jette Gottlieb (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod import af varer fra israelske bosættelser. (Af Trine Pertou Mach (EL) m.fl.)
Forespørgsel til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) m.fl. om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024.
Orlov.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 15 om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza og F 22 om Danmarks støtte til FN’s Hjælpeorganisation for Palæstinaflygtninge i Mellemøsten (UNRWA).
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Afskaffelse af uddannelsesparathedsvurdering, udvidelse af den sammenhængende plan for vejledning og afskaffelse af krav om studievalgsportfolio). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde brugen af mobiltelefoner i folkeskolen. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om tillægsbevilling for finansåret 2023. (Af finansministeren)
1. behandling af forslag til lov om opgradering af Øresundsbanen. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at anerkende frisørers og bioanalytikeres skader i bevægelsesapparatet som arbejdsskader. (Af Victoria Velasquez (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre en formodningsregel for platformsarbejde. (Af Victoria Velasquez (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre krav om kædeansvar i Danmark. (Af Victoria Velasquez (EL) m.fl.)
Fredag den 9. februar 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Ventes foretaget tirsdag den 20. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 22. februar 2024].
Forespørgsel F 19 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
Ventes foretaget torsdag den 22. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024].
Forespørgsel F 18 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om tildeling af statsborgerskaber.
Ventes foretaget fredag den 23. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Ventes foretaget onsdag den 28. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. februar 2024].
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 19. april 2024.
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.