Ugeplan for Folketinget 29. januar - 4. februar 2024 (Uge 5)

Endelig ugeplan
26. januar 2024 Lovsekretariatet
Spørgsmål om meddelelse af orlov til og indkaldelse af stedfortræder for
Indstilling fra Udvalget til Valgs Prøvelse
3. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven og registreringsafgiftsloven. (Forhøjelse af servicefradraget, forhøjelse af befordringsfradraget i yderkommuner og på visse småøer og forhøjelse af bundfradraget for nulemissionskøretøjer). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af personskatteloven. (Nedsættelse af bundskatten som følge af kommunale skattestigninger). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre arbejds- og lærlingeklausuler i alle offentlige kontrakter. (Af Victoria Velasquez (EL) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at genindføre lov om randzoner. (Af Søren Egge Rasmussen (EL), Marianne Bigum (SF) og Franciska Rosenkilde (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod pelsavl i Danmark. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
Forespørgsel til uddannelses- og forskningsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om at få flere til at tage en professionsbacheloruddannelse.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
Besvarelse, mundtlig (spørgetid)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af valgretsalderen til europaparlamentsvalg til 16 år. (Af Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at lovliggøre partnerægdonation. (Af Sólbjørg Jakobsen (LA) og Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om specialiseret palliation.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine og lov om Udbetaling Danmark. (Tilskud til forsørgelse af børn, der forsørges af andre end forældrene og sidestilling af gifte praktisk set enlige forsørgere med reelt enlige i forhold til forsørgelsesydelse m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 16 om at få flere til at tage en professionsbacheloruddannelse og F 17 om specialiseret palliation.
Fortsættelse af 3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild og ligningsloven. (Mulighed for færre, men højere vindmøller ved Testcenter Høvsøre). (Af ministeren for byer og landdistrikter)
1. behandling af forslag til lov om ændring af barselsloven. (13 ugers ekstra orlov til begge tvillingeforældre m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give ambulancepersonale adgang til sundhedsdata. (Af Louise Brown (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve alle regler begrundet i særhensyn til islam. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en undskyldning til den danske befolkning for 40 års forfejlet udlændingepolitik. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
Fredag den 2. februar 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 15 til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) m.fl. om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza.
Ventes foretaget onsdag den 7. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Ventes foretaget tirsdag den 20. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 22. februar 2024].
Forespørgsel F 19 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
Ventes foretaget torsdag den 22. februar 2024.
Forespørgsel F 18 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om tildeling af statsborgerskaber.
Ventes foretaget fredag den 23. februar 2024.
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Ventes foretaget onsdag den 28. februar 2024.
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 19. april 2024.