Ugeplan for Folketinget 22. januar - 28. januar 2024 (Uge 4)

Endelig ugeplan
19. januar 2024 Lovsekretariatet
Spørgetime med statsministeren.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om gennemførelse af dele af arbejdstidsdirektivet og lov om Arbejdsretten og faglige voldgiftsretter. (Indførelse af registreringskrav og mulighed for at fravige reglerne om maksimal ugentlig arbejdstid). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild. (Mulighed for færre, men højere vindmøller ved Testcenter Høvsøre). (Af ministeren for byer og landdistrikter)
2. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Ændring af listen over lande, der er omfattet af defensive foranstaltninger). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet og lov om ændring af dagtilbudsloven. (Forlængelse af forsøgsperioden for velfærdsaftalekommunerne på dagtilbudsområdet og folkeskoleområdet). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. (Den nationale sikkerhedskonsulentordning og koordinationsenheden mod genopdragelsesrejser og ufrivillige udlandsophold, bemyndigelse til at fastsætte regler vedrørende grønlandske og færøske borgere, der er dømt til anbringelse på institution i Danmark, forenkling af reglerne vedrørende børne- og ungeudvalgene m.v.). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at tydeliggøre og samle reglerne om servicehunde i én lov. (Af Andreas Karlsen (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af hvidvaskloven. (Nedsættelse af kontantforbudsgrænsen). (Af erhvervsministeren)
Forespørgsel til ministeren for ligestilling af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om køn.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. januar 2024.
B 103 og B 104 sambehandles.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om danske militære bidrag til styrkelse af den maritime sikkerhed i og omkring Det Røde Hav. (Af udenrigsministeren)
Eventuelt: 1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om dansk militært bidrag til den amerikansk-ledede indsats for at begrænse trusler mod den maritime sikkerhed i og omkring Det Røde Hav. (Af udenrigsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter kl. 13.00.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sende nettilslutningsopgaver i udbud. (Af Steffen W. Frølund (LA) m.fl.)
(Vejledende mødetidspunkt, dog tidligst kl. 18.00)
Eventuelt: 2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om dansk militært bidrag til den amerikansk-ledede indsats for at begrænse trusler mod den maritime sikkerhed i og omkring Det Røde Hav. (Af udenrigsministeren)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 1 om køn.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild. (Mulighed for færre, men højere vindmøller ved Testcenter Høvsøre). (Af ministeren for byer og landdistrikter)
3. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Ændring af listen over lande, der er omfattet af defensive foranstaltninger). (Af skatteministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om etablering af et partnerskab, der skal sikre 5.000 nye friplejehjemspladser til danske ældre. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven, registreringsafgiftsloven og personskatteloven. (Forhøjelse af servicefradraget, forhøjelse af befordringsfradraget i yderkommuner og på visse småøer, forhøjelse af bundfradraget i registreringsafgiftsloven for nulemissionskøretøjer og nedsættelse af bundskatten som følge af kommunale skattestigninger). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en dansk tiltræden til det forstærkede samarbejde i EU om en skat på finansielle transaktioner. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en afgift på brugen af privatfly. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en afgift, der sikrer grøn omstilling af flytransporten. (Af Mona Juul (KF) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde produktion, salg og import af turbokyllinger (Ross 308). (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om lange dyretransporter. (Af Søren Søndergaard (EL) m.fl.)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
Fredag den 26. januar 2024
Intet møde.
Forespørgsel F 16 til uddannelses- og forskningsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om at få flere til at tage en professionsbacheloruddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 30. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 17 til indenrigs- og sundhedsministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) om specialiseret palliation.
Ventes foretaget onsdag den 31. januar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 15 til udenrigsministeren af Trine Pertou Mach (EL) m.fl. om afhjælpning af konflikten mellem Israel og Gaza.
Ventes foretaget tirsdag den 6. februar 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2024].
Forespørgsel F 6 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Martin Lidegaard (RV) om folkeskoleelevers indflydelse på undervisningen.
Ventes foretaget tirsdag den 20. februar 2024.
Forespørgsel F 19 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om befolkningstilvæksten i perioden fra 1980 til 2020.
Ventes foretaget torsdag den 22. februar 2024.
Forespørgsel F 18 til udlændinge- og integrationsministeren af Mikkel Bjørn (DF) m.fl. om tildeling af statsborgerskaber.
Ventes foretaget fredag den 23. februar 2024.
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om udvisning af udlændinge, der billiger terror.
Ventes foretaget onsdag den 28. februar 2024.
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 19. april 2024.